KIN
РЕЖИСЬОРи SEB & BEN MCKINNON  •  КИНЕМАТОГРАФИСТ BEN
СЦЕНАРИСТ SEB
Канада / 2013 / 8'
KIN не е просто филм, а едно уникално преживяване. Всеки кадър ни пренася в един нов свят и в едно различно време. Визуално-музикална наслада за сетивата, разкриваща и въвличаща ни в един приказен сят, изграден от оригиналната визия на братя McKinnon. KIN!
П ърво искам да посоча, че KIN не е просто част от цялото, не е просто поредният къс филм – KIN е естетическа експлозия и в случая, думите не могат да опишат удоволствието и насладата от видяното.

Още с началните кадри той ни вплита в друг свят. От самото начало до края на това осемминутно преживяване пред зрителя всеки кадър се представя с наситеност и пъстрота на цветовете, музикално уплътняване на действието, забележително улавяне на природните феномени, както и прекрасна актьорска игра.

KIN е първата част от приказната трилогия, разказваща и вплитаща няколко различни сюжета в едно магично и прекрасно естетическо преживяване. Със сигурност след успеха на първата част Seb & Ben McKinnon са изправени пред сериозните очаквания за последващите две част: Salvage & Requiem. Аз лично очаквам с нетърпение появата им, с която и самата история ще се уплътни и ще ни пренесе в други земи и времена.

Освен поредицата къси филми, проектът KIN включва графична новела, оригинален саундтрак, както и множество илюстрации, снимки и картини, съотнесени изцяло към сюжетните линии. Всички тези продукти могат да се намерят на официалния сайт: тук 

На базата на видяното в първата част KIN става ясно, че действието се разделя и обособява в най-общо три основни сюжетни линии. Интересното е, че и трите са уникални сами по себе си, те са в различно време, а дори и изначално в различно пространство. В процеса обаче се забелязват индикатори, които стават общи и за трите сюжета, което постепенно преминава и в пълното им сливане.

Представената визия в KIN е оригинална и нова, тя ни вплита в нещо, невиждано досега – встъпването в измисленото, магичното и фантастично битие, което е представено в една синтеза от различни времена и страни. И въпреки преплитането на тези диференцирани по същество сюжетни линии, всичко става толкова естествено, че дори не учудва, което е и пряко следствие от майсторското представяне на развитието на действието, както и прецизността на извеждане на всеки един детайл, присъстващ в протичащите кадри.  

В това епично-магично преживяване, не са забравени и символите, които изскачат във всеки един кадър. Въведените още в първата част от братята McKinnon артефакти ще получат своето дълбинно, смислово значение едва при обхващане на цялата трилогия. Още една от причините да чакаме с нетърпение следващите две части.
Препоръчвам KIN на всеки, защото това е филм, който НЕ ТРЯБВА да се подмине – с други думи, ако искате да изживеете осем минути епичност, това е филмът!
SUBSCRIBE
АВТОР Атанаска Чолакова
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+