King and Lionheart
РЕЖИСЬОР ARON ARNARSSON  •  ПРОДУЦЕНТ JACQUIRE KING
Исландия / 2013 / 4'
В сиво-черния свят, който е останал след урбанизация и предполагам някаква техническа революция, последните хора, които имат връзка с природата, са момче и майка му. Те биват разделени, но на помощ идват духовете на изчезнали завинаги животни.
Б ез съмнение групата Of Monsters and Men правят песни с жестоко съдържание. Знам още само няколко групи, които вкарват смисъл, а не комерсиалност в творчеството си. Тук може да оставите мислите си да се зачудят защо по телевизията се пускат само песни от втория вид. Ами медийните корпорации се броят на пръсти, а медиите са много. Така че има една група хора, които искат да затъпеем.

В момента се чудя за името на групата. Да не би да искат да намекнат, че хората са чудовища? Е, тези, които са построили машинариите в клипа определено са. В песента се пее, че духовете идват от планини, пропити от страх. Нали ако апокалипсисът започне от града, всичко живо ще бяга в планината?

Ролята на животните също е интересна. Те почти не участват физически. Те се появяват за да върнат надеждата. За да извикат доброто в човека. Е, в някои хора "виковете" им са глас в пустиня. Но как може войник в Ирак например, да убива хора, но да спасява котка в същото време? Това е просто сбъркано. За да може човек да обича друг човек, трябва да може да обича животно. Може би затова Бог ги е създал - за да се подготвяме за истинската близост - на ум, тяло и дух - между двама човека. 
SUBSCRIBE
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+