Love & Theft
РЕЖИСЬОР ANDREAS HYKADE
Германия / 2010 / 7'
Love & Theft е странна и комплексна съвкупност от идеи, свързани чрез семплия език на анимацията, но предадени чрез сложната символична азбука на човешкия живот. Всичко свършва там, където започва, и обратно. Това е уникален филм! От Германия.
L ove & Theft е уникален опит да се предаде визуално противопоставянето между индивида и социума в неговия зародиш, засягайки подсъзнанието, съзнанието и лицето, с което всеки живее пред останалите. На теория е така. На практика, го наричам опит, защото резултатите от него (изразени в реакцията на зрителите) според мен ще са доста противоречиви. Някои хора вероятно няма да видят нищо свързано в тази анимация или ще я възприемат повърхностно, заключавайки че не виждат смисъла. Други хора ще бъдат доста въодушевени от момента, от който осъзнаят колко дълбоки и интересни връзки създава цялостната история (ако може да бъде наречена такава) на Love & Theft, с които биха могли да се обяснят много явления в днешния свят. Трети може би ще сметнат, че това е подходящ филм за гъби. А може би на някои ще повляие подсъзнателно и ефекта ще се усети в дългсрочен план.
 
Ще ви спестя какво виждам аз в Love & Theft.  :)
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Love & Theft, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
LSD ABC
Какво се случва в този филм? По дяволите? И ние не знаем, но предполагаме, че взималите LSD ще могат да ни помогнат. Наистина е объркващо, но нека поне опитаме да разберем какво горе долу се случва с възприятията на използващите психотропното вещество.
LAURA SICOURI / Франция / 2013 АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+