Melon Head
РЕЖИСЬОР Andy Fortenbacher  •  СЦЕНАРИСТ Zac Page
САЩ / 2012 / 14'
Помните ли онзи човек, с когото излязoхте някога, за да отбиете номера и просто се примирихте, че трябва да изтърпите само една среща. Как беше? Е, надали е била по-фрапантна среща от тази...
Н а първо четене Melon head може да ви напомни на клиширан холивудски филм на ужасите - има основните характеристики: вестник със заплашителна първа страница, необикновени серийни убийци, покъртителен на вид чистач, който всява смут и дава лоши съвети, тегава музика, “романтична” среща в гората. Режисьорът Andy Fortenbacher все пак определя жанра като романтична комедия.

Противно на предразсъдъците обаче с този късометражен филм ще се забавлявате със сигурност! Главният герой сам по себе си заслужава отделен филм. Още от първата минута на лентата Гордън ви грабва и ви хвърля в историята, а тя е съкрушително любовна. Комичният любовчия се размотава дори без тениска (пере се, както ще видите), сякаш няма от какво да се притеснява по отношение на външния си вид. Изнуденото съгласие за среща и упоритото намерение на Гордън да впечатли мечтаната жена като я уплаши до смърт ще спечелят вниманието ви до самия край. Актьорска игра е на високо професионално ниво. Главният герой Гордън е изигран от актьора Джонатан Спенсър, участвал в също доста откачения пълнометражен филм “Ананас експрес”. Съвместната игра с главната героиня - Трейси Уолкър, неговата възлюбена, е съвсем органична и ненатоварваща за зрителя.

Тандемът ще ви разсмее подобаващо. Качеството на лентата по отношение на картина, локации и операторско майсторство е на високо ниво. Изглежда създателите наистина умело се гъбаркат с американските “хоръри”.
Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АВТОР Стела Михайлова
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+