No Way Out
РЕЖИСЬОР KRISTOFFER A. MORGAN  •  ПРОДУЦЕНТ ARCANUM PICTURES
САЩ / 2012 / 9'
No Way Out е филм само за издръжливи сърца и психика! Качествен представител на хоръра, филмът ни разказва за мъж, който бягайки от гадно чудовище, стига до прозорчето на надеждата, недостатъчно да премине тялото му, но достатъчно за част от него.
П окрай Хелоуин всяка година се наблюдава бум на филмите на ужасите. Този идва с малко закъснение, но и качеството му го оправдава. Филмът е без контекст. Не знаем какъв е героя, защо е стигнал до там, не знаем от какво бягa. Знаем само, че нещо голямо, отвратително и гадно ще даде и последното си пипало за да го догони. Атмосферата е изключително напрегната и в това е фокуса. Филмът е хорър, но може да се причисли и към психологическите трилъри, за които е типичен този тип съспенс „на живот и смърт“. Само че края на филма, където той прави със себе си нещо, от което дори и най-твърдата психика би изтръпнала, определено разбива трилъра и го въвежда в хорър категорията. Филмът е незавършена история, която ни качва адреналина с атмосферата си и ни показва нещо, което бих определил като символизъм. Правоъгълничето, процеждащо бялата светлина е прозореца към свободата, надеждата, оцеляването, живота. Само една стена... Но нещото, което е наистина впечатляващо е разбора на понятието „той“, което филмът разбива на съставни части. Какво е „той“?! Тялото му, което остана там, или съзнанието му, което все пак излезе на свобода?! Интересен въпрос, върху който да размишлявате. Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА No Way Out, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Halfway
Karl Holt ще ви постави на място, където не бихте искали да бъдете. На британския късометражен филм на ужасите Halfway не му липсва нищо за филм от този жанр. Гледането е задължително, но докато го правите, не забравяйте – оглеждайте се за светлината!
KARL HOLT / Великобритания / 2012 ИГРАЛНО КИНО / УЖАСИ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+