Nudity Probable
РЕЖИСЬОР JOE BINDER  •  СЦЕНАРИСТ JOE BINDER
САЩ / 2011 / 6'
Братовчедката на гаджето на един пичага ще прекара 2 месеца нагости у тях. Тя е руса, секси с големи гърди и по неведоми причини, ежедневно ще изпада в нелепи ситуации с пича. А краят бих го сравнил със сладко кисел сос + нещичко от кухнята на Кинематограф LIVE.
Т ози филм го прожектирахме на 18 Март на редовното ни LIVE издание в София. Когато го селектирахме с Калин седмица преди това, спорихме дали е достоен за прожекция. Сега като го гледам отново се сещам за този спор и се замислих за цялостната концепция „става/не става“. Това уравнение много наподобява сравнението между качествените кино заглавия на Холивуд и mainstream сериалите, които ги въртят по Fox, Fox Life, *** Comedy, Nova и т.н. Едните са филми – цели нови светове, богати на много информация, която по един или друг начин може да окаже влияние върху представите ви за някои неща или да ви вдъхнови. Дори филма да няма дълбок философски замисъл, има качествена игра в сюжета, с героите и това ни ангажира съзнанието. Масовите американски сериали пък с малки изключения като Fringe, Prison Break, House, Lost (всички го хвалят, според мен не става) имат чиста и проста цел – да държат очите отворени пред екраните, за да печелят от рекламно време. Всички те са еднотипни, ангажиращи съзнанието без да го обогатяват.
 
И сега отново правя референция към въпросния спор. Замислих се също, че късометражното кино макар да може да се обособи като независим медиен поток спрямо голямото кино, телевизията, пресата, и да му се придава малко повече дълбочина и смисъл по default, реално то също започва да се дели на качествено кино и на mainstream. Nudity Probable е гледан от 2 милиона души във Vimeo. Същевременно той не е филм, който има особен замисъл или може да ви отдели от реалността за кратко с перспектива да ви даде tip за живота ви като цяло. Но все повече такива заглавия се появяват. Защо?!
 
Ами защото се печели от това. YouTube плащат около 1.5-3 долара средно за 1к гледания на даден видеоклип, ако той премине бариерата от 10к гледания. Това означава, че 2 милиона гледания ще докарат на автора около 2 хиляди долара. Ще кажете, не е кой знае какво, но реално ако се замислите са си пари. Този филм най-вероятно струва даже по-малко. А ако гледанията се утроят? Печалбите стават сериозни. Това търсят зрителите, това правят и filmmaker-ите. За сравнение Golem е гледан от... 180 хиляди души във Vimeo.
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+