One Bright Dot
РЕЖИСЬОР Clément Morin  •  МУЗИКА Etienne Forget
Франция / 2015 / 2'
В човешкия мозък има толкова неврони, че възможните комбинации между тях, пораждащи идеи са почти безкрайни. Затова Айнщайн е казал, че човекът е отделна Вселена. Идеите са красива енергия, която се споделя без да се изчерпва, оформяйки удивителния и сложен цивилизационен свят.
И деята никога не умира! Идеята е красота, може би дори божествена сила. Идеята е чиста енергия, която може да бъде споделяна с всички без да се изчерпва. Идеите, озарили света в недългата за Вселената цивилизационна история, съграждат изцяло нова Вселена - тази обхващаща всичките ни достижения в изкуството, културата, технологиите, науката... Великото знание изградило невероятната матрица на човечеството, която макар и да не признава граници между добро и зло, все пак служи на човешкото.

One Bright Dot е симфония от енергия, движение, красота, звуци... Цяла една Вселена закодирана в чистия ум на едно хлапе. Гледайте и чувствайте филма... Той е създаден именно, за да ни вдъхновява да живеем по-конструктивно и креативно, създател Clément Morin.
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+