One More Time
РЕЖИСЬОР JESSE GRCE  •  ПРОДУЦЕНТ ANDREW DUNCAN
САЩ / 2010 / 6'
Един мъж е завързал жена си в мазе и се готви да я убие, забивайки нож право в челото й. По същия начин, по който е убил много други хора. Дали обаче всичко е такова, каквото изглежда?! В този freak трилър се крие една смразяваща тайна.
Т рилъри, псевдо хоръри и уж напрегнати филми на пазара има много. Този обаче е от различните, защото се базира на една доста находчива идея. Устройство, което превръща човека в психопат, но му дава периодично 5 минути, в който да осъзнае какво се случва. Дали това не е най-бруталното мъчение? Много по-брутално от Испанската инквизиция или Китайските наказания с игли под ноктите... е, добре де, сигурно това е по-лошо, но представяте ли си ситуация, в която осъзнавате, че сте вързали ваш близък, не знаете кода за освобождаване, но знаете, че след броени минути, той ще бъде убит от вас! Трябва да признаете, че на това му се вика оригинален сюжет, изпълнен перфектно.
 
Знаете ли обаче, какво съм се замислял неведнъж? На Земята има над 7 милиарда души и милиони страшни филми, разказващи коя от коя по-freak-ващи идеи било то за убийства, мъчения, ситуации и т.н. Какъв е шанса One More Time да не се е случвал никъде и да е чисто и просто фикция? Ако съблюдаваме теорията на вероятностите, шанса след като един го е измислил, за да го разкаже, някой друг да го е преживял ми се струва съвсем резонна. След като един пич в Младост изби майка си и сестра си (Парафиненият принц е филм по тази действителна история), дали  някой е създал средство, с което да накара някой да извърши убийство, съзнателно, но без да го желае?! Хмм...
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+