Ozo
РЕЖИСЬОР ALEX VIAL, MARTIN BRUNET & LESLIE MARTIN & MATTHIEU GARCIA
Франция / 2011 / 7'
Маймуната Ozo си е свилa нечие яйце, щраусът Nene от своя страна пък го открадва от Ozo и преследването започва. Френската анимация ще ви накара да се смеете... A откога това е недостатъчно?
К ъсометражката Ozo e създадена от екип на четирима колеги през 2011 г., докато се обучават във френското училище за анимация Supinfocom. Високото качество на продукцията се обяснява с използваната 3D техника за фактическото създаване на 2D филм. Резултатът ще трябва да видите и изпитате сами, за да разберете по-горе написаното.

Приказен остров приютява всякакви чудати животни - ще се влюбите директно в образи като квадратната совa-фенер и птицата-чадър. Те са ярки примери за креативността и въображението на създателите. Звуците са умиляващи и по детски забавни - въобще този анимационен свят е прекрасен, но, разбира се, има своите конфликти и съвсем естествени преследвания, в които са въвлечени главните герои Ozo, Nene и желаното от тях мистериозно яйце. Няма как да не споделя всеобщото настроение в коментарите под филма, а именно колко хубаво би било да има поредица епизоди с различни перипетии, през които преминава маймуната Ozo и съперникът му на острова - щраусът.

Конфликтът в късата лента Ozo e решен с почти апокалиптичен и все така забавен край. Заредете се!
SUBSCRIBE
АВТОР Стела Михайлова
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+