Paperman
РЕЖИСЬОР JOHN KAHRS  •  ПРОДУЦЕНТ DISNEY
САЩ / 2012 / 6'
Какво може да се случи, когато най-малко очакваш? Какво може да промени само един човешки поглед? Как любовта може да съживи и най-неживата природа и да накара хиляди хартиени ракети да полетят? Анимацията, която докосна 10 милиона души за 5 дни.
З а 4 дни точно 5 души от различни социални кръгове ми изпратиха през facebook тази анимация... Това е интересно, защото филмчето няма нито един долар, инвестиран в реклама. Неговата популярност не е защото са впрегнати разпространителските мрежи, а защото има facebook. Интересен факт е, че в листите на YouTube филмът е неоткриваем. Можете да го гледате директно през линка, който най-вероятно сте взели от блог или от newsfeed-a на facebook или някой ви е изпратил. Но да оставим това...
 
Paperman е анимация, която поражда естествено чувство за романтика чрез красотата и поезията си. Защо казвам това?! Защото често представата за романтичен филм е блудкава, лепкава и банална смес от клишета, перфорирани емоции и ненужни реплики. В случая няма нищо такова. Стъпващ донякъде на историята на Signs, Paperman засяга едни дълбоки струни в душата, които ако ще и да сте най-безчувственото студено копеле, пак ще ви стоплят. Disney.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Paperman, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Signs
В днешния забързан свят, когато човек търси любовта и не я намира, може да се окаже, че „знаците“ са били винаги до него. Филмът Signs на Peter Hughes разказва за един интересен начин, по който да изразиш силни чувства и да разбиеш рамката, в която живеем.
PATRICK HUGHES / Австралия / 2008 3D АНИМАЦИЯ / РОМАНТИЧЕН
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+