Partly Cloudy
РЕЖИСЬОР PETER SOHN  •  ПРОДУЦЕНТ DISNEY/PIXAR
САЩ / 2009 / 6'
Облаците са боговете, творенията им са живота, дъждът са сълзите им, гръмотевиците са яростта им, щъркелите са куриерите им, дъгите са емоциите им, въздухът е поезия. Коя ли е черната овца в този приказно красив свят?
Н якак световния имидж на Apple бе представен като основното производно на Стив Джобс и малката компания за анимация, също основана от него остана на по-заден план, което е жалко, защото Pixar нямат слаб филм. Just saying…

Partly Cloudy е приказно красив свят, в който както винаги има нещо тъмно, което остава извън всеобщата идилия на розови облаци, създаващи красиви, весели и сладки създания. Няма да преразказвам сюжета, защото както вече се убедих от немалко хора, често ревютата се четат преди филмите. Ще кажа обаче, че на пръв поглед тези от вас, които вече са опитомили „детското“ и навън са големи хора, част от обществото, филмът може да се стори детски. Но ако се вгледате малко ще прозрете една интересна метафора, която бих обобщил до една единствена дума – лоялност. Качество, което днес е много относително и нерядко се интерпретира в различни нюанси, съответстващи на интересите на различните субекти. Затова реших да споделя с вас този приятен и забавен филм, за да припомня нещо, което ако всеки притежаваше, светът щеше да бъде с едно ниво по-добър. А може би ако задълбаем в причино-следствените връзки, нивата може да са няколко... Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Partly Cloudy, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
La Luna
La Luna остана малко встрани от светлините през 2013, заради по-тясното си разпространение като feature към Brave. За тези обаче, които са го видели на голям екран, са изживяли едни прекрасни 6 минути, в които човешката фантазия ще надмине и най-смелите мечти.
ENRICO CASAROSA / САЩ / 2013 АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+