Plurality
РЕЖИСЬОР DENNIS A. LIU  •  СЦЕНАРИСТ RYAN CONDAL
САЩ / 2012 / 14'
След като в Ню Йорк стартира нова identity-scanning технология през 2023, хората могат не само да отключват врати и да пазаруват само с едно докосване, но полицията може да ги проследява навсякъде. Престъпността пада, но системата си има и странични ефекти.
Т
ози, който е готов да жертва свобода за сигурност, не заслужава нито едното, нито другото.
Бенджамин Франклин  

​В този високо технологичен трилър можем да намерим много неща. Такива, за които днес предполагаме, че ще се появят в близкото бъдеще и тогава светът няма вече да ни харесва. Няма да ни харесва факта, че технологиите научават твърде много за навиците ни, за чувствата ни, за мислите ни, за нас. Днес има Facebook, който знае много за отношенията ни с околните, за социалния ни живот, знае в кое заведение с кое момиче или момче сме се снимали. Днес има Google, който знае, че търсите информация как да си сглобите екскплозив с продукти от супермаркета, че гледате порно и че имате куче. Днес има световна банкова система, която знае, че вие сте пазарували в супермаркет в София, а два часа по-късно сте се озовали в Пловдив. Знае и по кой път точно сте минали, защото сте спрели за зареждане. Днес има камери по улиците, които знаят с какви дрехи се обличате, знаят в кои квартали движите и знаят, че сте разбили кола, с която сте отпрашили на юг. Днес се появи Google Glass, който след масово навлизане сред потребителите до няколко години ще знае повече за вас от самите вас.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Plurality, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
From the Future with Love
From The Future With Love разказва за свят, подобен на нашата представа за антиутопично бъдеще на човечеството. В този свят полицията вече има съвсем друга концепция. Тя защитава само тези, които са си платили лиценза, при това по тарифни планове. Какво следва?!
K-MICHEL PARANDI / САЩ / 2013 FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+