Post Human
РЕЖИСЬОР COLE DRUMB  •  ПРОДУЦЕНТ JENNIFER WAI-YIN LUK
САЩ / 2013 / 6'
Как ще изглежда света, когато в биологичната ни еволюция се появи човек v2.0? А какво ще стане когато правителството започне да ги отвлича, за да изследва свръхсилите им? А знаете ли, че един от героите оставя черни дупки след себе си?! Филмът не е за хора със слаби сърца.
П одобни анимации рядко стават известни извън видео игрите. Това, което стилът аниме предлага, оставя на зрителя да допълни страшно много детайли от себе си. Дали ще използваме въображение, познания по физика или обща култура няма значение. Зрителят е активен, вместо всичко да му се дава наготово.

Бруталните кървави сцени, в които нищо не е спестено - леят се мозъци, очи, всякакви органи. Доказват, че анимето по-скоро е предназначено за възрастни. В същото време, без много да се говори, се показва правителствена лаборатория, в която човек със супер способности е изследван, очевидно против волята му. Той е уплашен, въпреки превъзходството си. Може би не иска да убива? Включена е и някаква странна гола мацка, много по-силна от него, чиято телепортация предизвиква черни дупки. И владее телепатия, значи сигурно помага на Бенджамин да контролира уменията си.Това вече е любовна история, която бих следил. Сексът и градът пасти да ядат.

Няма как да минем без компютърния гений. Естествено неговата роля е ключова, както и на роботчето в началото (което между другото е абсолютно възможно, ако се използват нанотехнологии). А технологиите винаги са 10-20 години по-напред, отколкото се казва на масите. Така че може и вече да съществува. Наскоро палестински хакери бяха превзели официалния сайт на антивирусна програма. Тези хора са могли да влязат във всеки един компютър, който се пази от тази програма. И да направят каквото си искат. Но не са. Вместо това са обявили, че искат мир, искат Палестина да бъде възстановена и Израел да спре да безчинства. Искат правото си на свобода, но уважават и чуждото такова.

В бъдеще, дори да развием суперсили компютрите пак ще имат гигантична роля. С нетърпение чакам да се появи сериал за хакери. Няколко години след това ще се навъдят доста. Тогава вече ще стане интересно за правителства и банки. Представете си справедливия хаос. 
SUBSCRIBE
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+