Redblack
РЕЖИСЬОР MAL WOOLFORD  •  ПРОДУЦЕНТ ANDREA THORNTON
Великобритания / 2007 / 4'
Една красива руса дама се качва в такси. Поведението й с нищо не подсказва какво е правила преди това. Слизайки, забравя чантата си в таксито, а алчният шофьор очаквано започва да рови в нея, но неочаквано се натъква на нещо доста гадно!
С ъдба! Идеологията, според която всеки си получава заслуженото. И мисля, че точно това е едното послание на Redblack. Когато пипаш нещо, което не ти се полага, трябва да си подготвен за изненади. Но има и още нещо! Целият филм се развива в една сцена в такси и до последно не подсказва с нищо, че тази красива дама крие тъмна тайна. По същия начин като чакате светофара, отивайки на работа гледате в гърдите на натоканата девойка до вас без дори да се замисляте, че зад невинния й поглед, втренчен в отсрещния светофар може да се крият мисли за убийство. Или колегата до вас, който може да работи и на второ място - в обирджийска групировка. Или винаги усмихнатата стара съседка с превъзходните курабийки, която преди 20 години може би е убила мъжа си, за който твърди, че е починал от инфаркт, за да му вземе имотите. Абсолютно възможно.

Защо никой не е виждал слонът в картината?! Защото тайните за това са тайни, а не публично достояние. И мисля, че това е по-дълбокия смисъл заложен във филма зад повърхностната проява на алчност от страна на шофьора, който сам се набутва и си прецаква живота. Дори вие може би криете своя тайна! Redblack е поредния трилър, който освен 4те минути напрежение ще ви онагледи една ситуация, която е общовалидна и всеки би могъл да си извади изводите от нея. Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+