Runaway
РЕЖИСЬОР SUSAN YUNG  •  ПРОДУЦЕНТ EMILY BUCHANAN
САЩ / 2013 / 4'
Хладилникът може да бъде най-добрият приятел на човека. Но ако вратата му не се затваря и дръжката му пада, няма ли да го заменим с друг? Този хладилник се страхува точно от това. Затова му се ронят ледени сълзи по пътя към бунището... Още една Ringling анимация!
С ега се замислям колко е важен един хладилник за цивилизацията. Представете си да трябваше всеки ден да мислим за храната си, откъде ще я вземем, как ще я транспортираме. Цялата тази логистика би попречила на...ами всичко. Някои места по света нямат подобни луксове, така че как да не са изостанали? А хладилници има за всички.

Анимацията засяга един много важен проблем. Икономиката днес се развива на принципа "ако нещо се счупи, купуваме ново". Някои купуват и без това условие. И какво става, трупа се боклук. С хиляди и хиляди тонове. Защото дръжката се е счупила, сменяме целия хладилник. Добре, че е байганьовщината на българите, че поне този световен проблем да не сме го усетили още. Един истински патриот ще измисли как да поправи счупеното, че даже и ще изчисли най-евтиния вариант.

Момичетата от Ringling College, които са създали анимацията, влагат уменията си в нещо смислено, което ми връща надеждата в човечеството. Посланието им е да не хвърляме неща, които не са за хвърляне, да не си правим прибързани заключения и може би да оценяваме малко повече това, което ни улеснява живота. Абе като цяло - да бъдем малко по-осъзнати.
Хайде да се осъзнаем заедно в коментарите ОТДОЛУ !
SUBSCRIBE
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+