Shave It
РЕЖИСЬОР JORGE TERESO  •  СЦЕНАРИСТ FERNANDO MALDONADO
Аржентина / 2013 / 4'
Една маймуна намира чанта с неща, плаваща самотно в река насред джунгла. В чантата има нещо, което отпушва такава ярост у маймуната, че тя става сравнително интелигентна и временно влиза в човешкото общество... анимация от Аржентина или що е то random shit.
R andom shit е израз, който напоследък стана доста модерен сред приятелите ми, а значението му е всеобхватно, но конкретно – поредица от произволни и най-малко очаквани (т.е. неочаквани) неща за относително кратко време. Относително, защото честотата на произволните (a.k.a. неочаквани) неща е правопропорционална на единицата време или иначе казано ако ви се случат пет random неща от незначителен (например битов) характер за един час, то това би ви направило впечатление и ще си кажете “da… fuq?”. Но ако тези неща са от по-голямо значение (т.н. big shit неща), то единицата време може да се измерва и в дни, а в някои изключителни случаи може да се прибегне до... седмици. random shit.
 
След това обяснение на термина random shit, ще кажа нещо и за Shave It. В типичната за Латинска Америка визия, Shave It направо бомбардира очите с цветове, а леко crazy стила на анимацията и динамиката я прави магнит за вниманието. Сюжетно погледнато идеята е много интересна и поднесена по нестандартен начин... ако животните се осъзнаваха колко ли са ни насъбрали през годините, заради експлоатацията на природата?! Ами ако маймуните в един момент се окаже, че са се осъзнали и са втората интелигентна раса на Земята?! Изведнъж ще трябва да им делегираме права. Ти да видиш... Ето това възможно продължение на филма, което ме провокира да създам, е усещане за random shit. Интересен сказус. Дали един ден в Европейския Парламент можем да чуем подобен дебат? Всъщност примерът не е много добър, защото те доказано наистина са способни да обсъждат странни и далеч от дневния ред дискусии.
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+