Smoke Kills
ЕКИП ANTIMULT STUDIO
Русия / 2008 / 4'
Какво може да роди или унищожи забраната за пушене на работното място? Понякога еднократно действие може да има всепродължаващи и глобални последици. Със същото ще пробва да ни разсмее и Smoke Kills на руското Antimult Studio
Т ова флаш анимирано филмче се консумира между другото. Докато закусваш корнфлейкс или докато си губиш времето в интернет. Мястото му е в далечен минимизиран прозорец на компютърния екран. Не изисква време, внимание и кой знае какви оценки. Забавно и нищожно е. Като близалка или като балон с хелий.
 
Добре знаем, че пушенето убива. Наясно сме, че ефектът на пеперудата е устойчив мотив в изкуството, в частност киното и в смешни чекии като горното. Изнервеният до крайност пушач, принуден от забраните и предизвикващ войни и световни катаклизми. Нищо ново под слънцето и на дъното. Но, и това разтяга известни форми на усмивка.
 
Маркер за бързо и непретенциозно творчество е заетата популярна музика за покритие на част от кадрите. Пародийно римейкнати са емблематични сцени от различни кино хитове – “Терминатор”, “Титаник”, “Американски пай, “Боен клуб”. Стъпено е и на реални събития – 11 септември, аферата “Люински” и др. Флаш анимацията се люшка между пошла имитация и авторски идеи. Става, ама не остава.
 
Добре де, епизодът с разговора между Клинтън и Путин е действително разсмиващ, особено със специфичното озвучаване и акцент на акцентите.
 
Когато го гледате и прочетете, вече ще сте на следващото от живота. Но трябва да има сено, за да обичаме иглите в него. Търсенето продължава…
SUBSCRIBE
АВТОР Ангел Иванов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+