Sparks
РЕЖИСЬОР JASON HO  •  ПРОДУЦЕНТ MASAHIRO SHIMURA
Япония / 2012 / 7'
Един филм с ретро атмосфера и Али Макбийл привкус. Автомонтьор с развинтено въображение, красиво момиче с развалена кола и много искри. Заснет като реклама за марка дрехи, този филм ще ни очарова с красота и ще ни припомни, че романтиката e винаги на мода.
И сторията не е дълбока. Не се и опитва да бъде. Тя просто е очарователна. И лична. И красива. 
Sparks на Jason Ho е създаден с идеята да бъде реклама на Японската марка мъжки дрехи Pherrow's, но всъщност очарова с атмосферата си, докато дрехите на главния персонаж са последното нещо, което прави впечатление.
 
Няма да навлизам в темата за любовта . Всеки си има различно становище и я преживява по индивидуален начин, поради което действията на автомонтьора могат да ни се сторят нереалистични. Но интимността с която режисьорът ни показва вътрешния му свят и лекия неосъдителен хумор, с който се отнася към персонажа, просто ни карат да му симпатизираме безрезервно и да стискаме палци за щастливия край.
 
Визуално, филмът е изкуство. Близки планове, забавен кадър, прелитащи искри... красота! Осветлението е изключително изпипано и стилизирано, което се допълва и от подбора на цветовата палитра и създава една романтична (не само в смисъла на любовна) ретро атмосфера, когато A-HA тъкмо бяха станали звезди с хита "Take On Me" (чийто клип, между другото, също е революционен в света на специалните ефекти).
 
Друго нещо, което ми прави впечатление, е музиката и то именно с факта, че НЕ ми направи впечатление - в рамките на всичките 6 минути ние слушахме една и съща песен, но тя нито за миг не отегчи, нито за миг не беше неуместна. Отлична работа, г-н Ho!
 
Всъщност режисьорът има вече сериозен опит в областта на телевизионните реклами и те всички се отличават с факта, че се преливат жанрово в музикални клипове или късометражни филми
SUBSCRIBE
АВТОР Елена Рапонджиева
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+