Tempo
РЕЖИСЬОР SETH WORLEY  •  ПРОДУЦЕНТ RED GIANT
САЩ / 2013 / 14'
Tempo е филм за група учени, които създават машина, чрез която овладяват времето. Нещо като машина на времето, ама не точно. По-интересното обаче е, че Tempo е поредния епичен микс между иновативна рекламна стратегия и късометражно кино.
R ed Giant е plugin за близо 60 софтуера за видео обработка на високо ниво, сред които са Adobe After Effects, Premiere и други. Чрез този плъгин, създаването на разтърсващи 3D ефекти е вече доста по-лесно. Tempo е късометражен филм, спонсориран от Red Giant. Защо?!
 
Това ново измерение на масовата реклама, стъпващо на късометражното кино е ново за света изобщо като концепция. Късометражното кино през последните 5 години за пръв път се превърна в масов медиен stream, благодарение на интернет и започна да се гледа от милиони хора по света ежедневно, а не единствено от журито и 500те госта на един фестивал. Гения на тази концепция се крие във факта, че добрия късометражен филм ще ви впечатли без да ви отнема 1/6 от деня! Това приятно чувство, което оставя филма ще ви накара да си го постнете на стената. Така ще направят още много други хора, независимо дали във филма присъства даден продукт/марка или не. Така без нито един долар, отделен за рекламен бюджет, марката ще достигне до огромна публика и ще бъде обвързана с въздействието на филма. Качествена, чиста и красива реклама, която не носи абстрактната неприязън, с която хората обвързват рекламата като понятие, заради досадните рекламни TV блокове през 15 минути или изскачащите банери.
 
Това беше едната полза от тази симбиоза. Да не забравяме, че това дава нови финансови хоризонти за кинаджиите, занимаващи се с късометражно кино, което като цяло не може да се нарече индустрия, защото от индустрията се печели много. От късото кино, има режисьори и продуцентски къщи, които реализират печалби, но в общ план то е по-скоро трамплина за младите режисьори – колкото повече щастлива публика привлече този трамплин, толкова по-нависоко ще изстреля режисьора. Някъде там във висините е голямото кино, което вече си е професия, от която се живее, а слънцето е Холивуд...
 
Защо ви казвам всичко това? За да ви дам една актуална обща картина на късото кино, която е доста по-различна от тази преди няколко години. Тепърва късометражното кино ще преживява невиждан бум, от който всички ще сме щастливи, защото благодарение на него ще можем да видим в кино измерение много повече гледни точки на знайни и незнайни войни от всяка точка на света.  
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+