The Biggest World Scam
РЕЖИСЬОР MICHAEL MALONEY  •  САЙТ HIDDENSECRETSOFMONEY.COM
САЩ / 2013 / 30'
Днес, рекордно малък процент хора контролират рекордно голям процент други хора. Как става това и как се поддържа най-мащабната илюзия, създавана някога, внушавайки, че хората са свободни и независими, докато имат пари в джоба? И какво е FED?
Д а, разбирам ви... И аз се чувствах така, само че още след като гледах Zeitgeist преди години, който обяснява горе-долу същата концепция, но с леки разминавания и в малко по-пропаганден стил. Е, редно е да споменем, че този филм е част от поредица в седем епизода, навлизащи в различни аспекти на темата и всъщност има скрит рекламен ефект. Финансира го goldsilver.com, сайт за търговия със злато и сребро. Хитро, защото именно тези метали са една от стъпките за промяна на системата. Bitcoin пък може би ще се превърне в най-добрата стъпка. The Biggest Scam In The World обаче може би е най-успешната до момента сравнително достоверна интерпретация на този не чак толкова сложен, но оплетен финансов механизъм, чрез който малка група от хора се оказва изведнъж могат да контролират стойността, която всеки от нас носи в портфейла си или държи в банкова сметка. Под успешен, казвам рзбираем за възможно най-много хора, защото това се оказва най-големия проблем. Абсолютно всички живеем в зависимост от тази система, но почти никой доскоро не подозираше за нея или дори да знаеше, му беше доста трудно да я обясни достатъчно опростено, че всеки друг да схване клопката, в която се намираме. Не само това, но и някакси дори някои хора да знаят за тази система, какво от това, след като продължават да живеят по същия начин (с което поддържат системата)?!
 
Критична маса е отговорът. Когато достатъчно голяма част от глобалното общество е наясно с тази система, тогава би трябвало да се пропука, защото нежеланието да се функционира в нея ще е на достатъчно мащабно ниво. Все още има време до този миг, но съм щастлив, че все пак се доближаваме и то със скорост като никога досега. Щастлив съм, че с нашия проект можем да допринесем за постигането на тази „критична маса“, провокирайки ви да се замислите какъв е смисълът от тази порочна система, в която ние работим ежедневно от сутрин довечер, за да може 1% от човечеството да има силата да реши каква част от труда ни да усвои този месец, играейки като вълци с лихви, облигации, държавни дългове, инфлация, ликвидност, финансови спекулативни показатели, пазарни цени на петрола, а дори и войни?! Все неща, които не усещаме в ежедневието си и нямаме досег до тях, а в същото време в огромна степен определят как ще живеем? Аз не искам моите деца да живеят в такъв свят, вярвам, че и вие не го искате за вашите деца. Затова ви моля, показвайте този филм на колкото се може повече хора, разказвайте за него, споделяйте го, не оставайте приятелите ви да забравят, че всичко, свързано с пари днес е част от тази илюзия и, че в много голяма степен именно тя е отговорна за повечето проблеми на съвремието ни, включително и екологичните проблеми. Знаете ли, че много отдавна са изобретени по-добри и безвредни енергийни източници, но продължаваме да работим само с петрол, именно заради този 1%, който не иска технологичния прогрес да изпреварва плановете им, за да си запазят печелившите позиции? Знаете ли кой е Никола Тесла? Знаете ли, че именно заради тази система, много страни в Африка, Южна Америка и Азия все още тънат в мизерия, глад и жажда?! Знаете ли, че именно заради тази система, мафията ни тук продължава да царува и да се опитва да ни манипулира (това важи за всяка една държава)? Знаете ли, че именно заради тази система, все още не сме затворили ужасната зееща пропаст между бедни и богати? Вече мислим за Марс, но не мислим как да решим ежедневните си наболели проблеми. Само защото един кръг от хора искат нещата да се случва именно така. Замислете се!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+