The Girl is Mime
РЕЖИСЬОР TIM BUNN
Великобритания / 2012 / 7'
Клив Бъкъл е мим. Заради смъртта на жена му той е на разпит в полицията, който протича много интересно, защото мимовете не говорят. Те са сигурни, че той е убиеца, но нямат доказателства. The Girl Is Mime е първият ням филм в Кинематограф.BG
Н емите филми днес са рядко срещани така, както е рядко срещано млад човек да слуша класическа музика. Но за разлика от мейнстриймите Гага, Пери и Псай, които ще заглъхнат до няколко години, класическата е вечна. Интересен факт е, че нямото кино е люлката на киното изобщо, защото чрез етюдите без реч, актьорите се учат да стават актьори. Много е лесно да изразиш мисъл чрез думи. Всеки го може. Но тези, които могат да изразят същата мисъл без думи -единствено с тялото си, вече са актьори. Много се зарадвах като попаднах на този филм, защото открай време си мислех за жанра нямо кино, който до днес беше незасегнат в сайта. А е важно да познавате и него, след като гледате късометражно кино.

Този филм е реализиран в рамките на 48 Hour Film Project: London през 2010г, а главната роля е изпълнява от Martin Freeman. Познахте го нали?! Той е главният герой и в The Hobbit! Беше ви странно като гледахте филма, нали?! Осъзнахте колко много неща може да изрази човек без да използва устата си, визирайки речевите способности. Никой не обелва нито думичка, но знаем, че двамата са се срещнали случайно по време на джогинг, той има кученце, хранят го с кокалче, харесват се, тя тренира как да му духа, той гледа телевизия, тя също става мим, от това произтича семейна драма... Цяла една история, която възприемаме изцяло с очите си, а не с ушите си. Филмът определено заслужава внимание. Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+