True Skin
РЕЖИСЬОР STEPHAN ZLOTESCU  •  ПРОДУЦЕНТ N10N
СЦЕНАРИСТ STEPHAN ZLOTESCU
САЩ / 2012 / 6'
Млад мъж разполага с критична информация, заради която го издирват всички спец служби в недалечното бъдеще, където технологиите заместват крайниците, органите, очите, секса, спомените, мисълта! Най-фантастичния филм за 2012!!!
М алко е нужно на един филм, за да ми направи добро или лошо впечатление, защото приемам процеса на гледане изключително навътре. Казвам това, защото скоро нито един филм не ме е развълнувал толкова, колкото True Skin. Историята е бих казал класическа за жанра и вече баналния философски въпрос „полезни или вредни“ са технологиите за човечеството, който се поставя от почти всеки фантастичен филм са единствените минуси на филма. И въпреки това... брилянтен е! Свръх технологиите са жестоки!!! Да се разхождаш по улицата и да гледаш всевъзможни киборги със светещи очи, странни лица, движещи се като змии коси, красиви полуестествени жени, които се продават и всичко това в центъра на Банкок, превърнал се в меката на проституцията (то и сега почти е). Атмосферата е невероятна. Stephan Zlotescu изключително добре е пресъздал цялостната картина на ниво, което сме свикнали да гледаме само от Холивуд. Очакването дали ще го заловят вкарва нужната доза съспенс, която да ни закове вниманието до края на филма, разкривайки света на бездуховните хора, за които живота се базира върху „купувам-продавам“, парите са боговете на улицата, която е и преносно и буквално житейския път на хората, превърнали се просто в единици, съставляващи „масата“ консуматори, а технологиите са навлезли във всяка възможна брънка на човешкото тяло – от прозорците към душата до органите на любовта. Ужасен свят! Не знам дали светът, изграден в True Skin е наистина нашето бъдеще, но знам едно - фантастиката на шейсетте и седемдесетте показва началото на 21ви век по подобен начин (без свръх технологиите) отново с леко негативен привкус. Да, светът наистина се променя, технологиите се развиват, но и ние си оставаме преди всичко хора. И мисля че така ще бъде и занапред. Склонен съм да вярвам, че човекът изпитва влечение към миналото, изразено чрез носталгия и критицизъм към бъдещето, който виждаме в почти всички фантастични филми за бъдещето. Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА True Skin, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Sight
Отново сме в бъдещето. Далечно или близко, не зная. Технологиите пак са в мозъците на хората. Всъщност всичко е вече и само там. Как обаче ще завърши една среща, която мъжът води според указанията на любовен application?! Поредната зашеметяваща утопия!
ERAN MAY-RAZ / САЩ / 2012 FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+