Validation
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ KURT KUENNE  •  ПРОДУЦЕНТи Courtney Kleinman, Dave Kuhr
САЩ / 2007 / 16'
Какво е необходимо, за да си щастлив? Да видиш в хората около себе си нещо красиво и да го оцениш по достойнство– това не е ласкателство, не е дипломация. Това е изкуство. Изкуството да даряваш радост на себе си и другите. Един филм за силата на усмивката и добрата дума.
V alidation прониква дълбоко в душата. Той не е тъжен, не е унил, не е жалостив. Той те кара да погледнеш по друг начин на всички проблеми. Този филм не е за любов, не е за печал, не е за радостта – това е филм за отношението към живота и как трябва да се движиш към целта. Да се движиш с усмивка и доброта. Но не користна, а сърдечна и непоискана.

Потвърждение е петнадесет минутен черно-бял филм за смисъла на живота според един забавен човек. Главният герой е светла, добродетелна, усмихваща се личност, даряваща хората с щастие и топлина. Филмът е изпълнен с лекота, красота и душевност.
Един генератор на добро настроение. Забележителен филм за простите отношения между хората. Сюжет, предизвикващ едновременно сълзи и усмивки.

Победител в категорията за Най-добър късометражен филм на кинофестивала в Кливланд.
Победител – награда на журито на Gen Art Chicago Film Festival
Победител – награда на зрителите на Hawaii Film Festival
Най-добър късометражен филм на кинофестивала в Брекенридж.
Най-добър късометражен филм и награда на зрителите на Heartland Film Festival
Победител - Christopher & Dana Reeve Audience Award - Williamstown Film Festival
Победител – Най-добър късометражен филм на Sedona Film Festival

Потвърждение разполага с всички необходими съставки на добрия филм. Идея. Обрат. Хумор. В допълнение - Happy Еnd… И нека някой да каже, че историята е банална и сантиментална и „в живота това не се случва“. Напротив. Понякога това е единственият начин нещата да се случат. Потвърждавам!
SUBSCRIBE
АВТОР Боряна Райчева
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+