A Truncated Story of Infinity
РЕЖИСЬОР Paul Trillo  •  МУЗИКА Noah Cunningham
ПРОДУЦЕНТИ Keith Ferreira & Costas Syrmos (Nokia Brand Labs)
САЩ / 2014 / 8'
Колко всевъзможни неща могат да ви се случат в един обикновен ден? Следвайки деня на Винсент, Субектът X и паралелните му вариации, A Truncated Story of Infinity ще ни разкрие ефекта и красотата на това всеки миг в живота ви да бъде уникален.
К иното или те провокира да мислиш, или стимулира усещания и емоции. Truncated Story of Infinity прави и двете по необичаен, но прекрасен начин. Спокойният и дълбок глас на Rick Cabral ни хваща от самото начало с разказа си за Vincent, “Субектът X” и множеството му паралелни вариации из безкрайността на Вселената. Разказ, който чрез най-дребните на пръв поглед и незначителни неща в ежедневието, ни доказва в колко комплексна и всевъзможна реалност живеем. Реалност на неограничените възможности, в която елементарни решения могат да предрешат целия ни живот след това... и това потенциално може да се случва всеки миг.
 
Проблемът, макар и неназован във филма, защото е ориентиран изцяло към решението му, е, че е лесно човек без да усети да превърне живота си в повтаряем низ от навици. Кафето, задръстванията, работното време, новините всяка вечер в 20ч... ако човек не се усети и не влага различен подход към деня си всеки път, е много вероятно да изпадне в полубудното състояние, което на всеки от нас се е случвало, а при някои е перманентно. Безкритични, функционални, адекватни, но същевременно отдадени на рутината и навиците си без да им просветва, че могат всеки ден да пробват нещо различно. Дори малките неща като да избере нов път за работа, да пие горещ шоколад вместо кафе, да чуе нова музика, да заговори новата симпатична продавачка в магазина до тях, да подари нещо на приятел... Това полубудно състояние донякъде и отговаря на въпроса, защо колкото повече пораства човек, толкова по-бързо усеща, че минава времето. Време, незапомнено с нищо различно...
 
Колкото по-различен е всеки ден, толкова повече се насищате с енергията на Живота. В крайна сметка, животът е просто един безкраен миг тук и сега, а миналото и бъдещето са просто едни фиктивни проекции, които сме създали за удобство. A Truncated Story of Infinity на Paul Trillo се нарежда сред най-добрите филми, разглеждащи тази специфична материя, трудна за интерпретиране, заради може би безкрайното философско поле около нея. 
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+