Alma Flamenca
РЕЖИСЬОР SPIROS RASIDAKIS  •  СЦЕНАРИСТ DIMITRIS LADAPOULOS
Гърция / 2012 / 3'
Парчета дърво, любов, знание и 299 часа труд, събрани в 3 минутен филм. Това е Alma Flamenca. История за създаването на една китара за фламенко. Прекрасно заснет документален филм от Гърция, който ще запомните с изящество и страст!
V assilis Lazarides е грък, който създава музикални инструменти повече от 20 години. На фона на масовата депресия, обхванала света, той продължава да създава инструментите си с толкова страст и изящство, че докато гледах видеото хем изпитвах вдъхновение, хем страхотно уважение. Днес хората, които създават неща, които носят позитивни емоции по целия свят, каквито са китарите, са малко. Наричаме ги занаятчии. Едно време в България е имало много занаятчии, и дори турците по време на робството са купували от нас много различни изделия, които само прецизна и страстна ръка може да създаде. А самият филм... Брилянтен е.

Ако някой ви попита може ли документален филм, който се предполага, че дава доста техническа и фактологическа информация, да бъде 3 минути, е, да знаете, че може. За тези едва 3 минути страхотните кадри и изтънчените детайли, смесени с допълнителната графика, ни помагат да погледнем през очите на самия Vassilis Lazarides, който единствен от всички ни, знае точно на кой милиметър да отреже дървото, знае точно колко грама корени са нужни за идеалната консистенция на лака, знае точно колко минути да пече струните... Наистина страхотен филм, направен с много чувство и стил!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+