Contra El Mar
РЕЖИСЬОР RICHARD PARKIN  •  СЦЕНАРИСТ RICHARD PARKIN
Мексико / 2011 / 20'
Въпреки неодобрението на съпругата си, Хектор се занимава с дълбоко гмуркане, за да си осигурява прехраната и да пести за собствена лодка. След инцидент обаче Хектор ще се наложи да противопостави смъртоносния риск на професията и отговорносттите към семейството.
C ontra El Mar е от онези истории за живота, в които се съдържа един микс от психология на избора, първосигнална човешка емоция и проблем от типа "нещата от живота". За да бъде историята максимално въздействаща обаче, се добавя малка щипка битовизъм. С това историята по още една линия вече оказва подсъзнателно въздействие върху зрителя, с което усещането за реалистичност става по-плътно.

Режисьорът Parkin от Лос Анджелис, на когото Contra El Mar е дебют в късометражното кино (дотогавал е снимал реклами и кратки клипове) с изчистения и опростен киноезик е успял да вкара във филма си един специфичен чар, който намираме в класическите късометражни филми, които без ефекти, без грандомания, без много действия или невероятни сюжетни обрати, пак успяват да пленят вниманието ви и да ви изравни ритъма на сърцето с този на историятa.

Ако ви е интересно, тук има и кадри от making-а на филма:
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+