Dan Invited Hannah For Dinner
РЕЖИСЬОР PATRICK T. LO  •  СЦЕНАРИСТ PATRICK T. LO
Канада / 2013 / 9'
Хана приема неочакваната покана за вечеря, отправена от приятеля й Дан. Фактът, че по принцип той не готви, я кара да мисли, че е станало време да получи едно дългоочаквано от нея предложение. Дали обаче съдбата не й е подготвила нещо съвсем различно?
О т тези хора ли сте, които се отнасят в планове, сценарии за отминали и предстоящи случки, мисли и оценки за същестуването ви, докато самото то ви отвежда на разни места, а понякога ви събужда с мощни шамари. Ако сте, то “Dan Invited Hannah Over For Dinner” е направен специално, за да откриете себе си в него. Не че по-съсредоточените, не толкова егоцентрични и далеч по-обикновени хора няма да го оценят. DIHOFD е един от най-определящите кратки филми, на които можете да попаднете (хубаво де, СПОРЕД МЕН).

Възможностите на късометражната арт форма тук са оползотворени на абсолютния максимум, що се отнася до драматично игрално кино. Сценарият преминава през изключително много сюжетни точки, без ретроспекцията по какъвто и да е начин да е неясна или прекалено забързана, стига до стряскащия обрат и след развръзката е достигнал до съвършения смислов завършек. Сякаш не може да съществува по-добър начин тази идея да бъде предадена, освен чрез тези 9 минути.

Пък за всички тези от нас, които описах в началото, филмът ще е нещо много повече. Всеки от това странно племе ще го усети, ще го изживее и след това ще продължи егоцентричния си живот, така както е усетил един от онези моменти и после пак е заспал в мислите си.
SUBSCRIBE
АВТОР Константин Мравов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+