Dinner and a Movie
РЕЖИСЬОР BEN ASTON  •  СЦЕНАРИСТ Maria Hummer
Великобритания / 2013 / 14'
Randy Stubleski не може да намери половинка по стандартния начин, но пък някак успешно го постига в сайт за запознанства с жени докато е в затвора. Уви, срещата между двамата ще протече по-различно от очакваното. Един филм, който ще ви остави със смесени чувства.
B en Aston и Maria Hummer създават лентата като упражнение в Лондонското филмово училище. Ben Aston е роден в Лондон и обича да разказва за първия си опит с режисирането, а именно - когато е на 11г и участва в създаването на куклено шоу с динозаври. Историята в Dinner and a Movie е вдъхновена от телевизионния документален филм "Jail Date" на Lizzie Wingham. Проследяват се преживяванията на няколко мъже в различни етапи от взаимотношенията им с жени-затворнички. Любопитното е, че мъжете се чувствали напълно сигурни в тези връзки, тъй като се изявявали като спасители и жените реално нямало как да им бъдат отнети.

Главният герой Randy намира своята изгора по същия начин, пише си писма с нея и по този начин си спестява възможността да бъде отхвърлен. Привидната идилия обаче е посечена от освобождаването на любимата Crystal. Реалната среща и взаимотношения са като удар с мокър парцал в сравнение с досегашната епистоларна романтика. Въпреки че образът на Crystal започва да се изкривява все повече за зрителя, за Randy любовта, "тази кучка сляпа", надмогва дори очевидните несъответствия със срещата-мечта.В любовта безплатна е само луната и определено това “рандеву” излиза солено на Randy. Принуден е да изслуша някои тежки истини, но в края на историята именно това преживяване го изстрелва високо в социалното му израстване.

И да вярваме, и да не вярваме в любовта, вселенският подбор винаги нарежда след кофата с "обратна вода", кофа с далеч по-приятна консистенция, за която си заслужава да почакаме. Бих посъветвала всеки да си направи месечен баланс на самочувствието и по този начин да си даде поне бегла сметка защо не трябва да съди строго този персонаж.

​Жанрът на Dinner and a Movie е определен като “dramedy” - ловка снадка между драмата и комедията. Лентата е официално избрана в селекцията на стабилен брой международни фестивали през 2013 г., сред които Edinburgh International Film Festival 2013, Palm Springs International Shortsfest 2013, London Short Film Festival 2013, UNI Shorts - International Student Film Festival и други.
​​
SUBSCRIBE
АВТОР Стела Михайлова
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+