In-Between
РЕЖИСЬОР Alice BISSONNET & A. D. BINET, S. HAN JIN KUANG, J. LAURENT, S. MARKATATOS, GOBELINS
Франция / 2012 / 3'
Ах, онова особено изтръпващо чувство и светкавично изчервяване….Как действате, когато много ви е срам? Искали ли сте да си заровите главата някъде на тъмно и тихо, за да си съберете мислите, или да се хвърлите пред автобуса примерно, за да избягате от неловък и протяжен момент?
I n-Between е супер забавна френска анимация, в която млада госпожица се бори със срамежливостта си, която се е материализирала в образа на... крокодил. О, да! Пълнокръвен, упорит и досадно обичлив. Той я преследва денонощно и я спъва на всяка крачка от ежедневието й. Срамът действително има тези способности.

Младата ни героиня всячески се опитва да се отърве от крокодила, но накрая просто се научава как да балансира отношенията си с него без да бяга панически от своята характерна, даже страшно симпатична срамежливост.

Френски студенти в 3-ти курс, специализиращи във визуалните изкуства във френското училище Gobelins, създават този къс филм и френската школовка определено е разпознаваема. Може да погледнем друга френска късометражна анимация, студентски проект, като например “Закуска в Париж”. Двете анимации си приличат осезаемо - в oбразите и най-вече основните цветови гами - характерен и носещ за цялостната атмосфера е т.нар. пепел от рози или цвета “сьомга”. Фоновата музика и в двете ленти е също знакова и характерна - разказва ви за пресни кроасани и стипциво бужоле. Френската анимационна школа определено е една от любимите ми. Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АВТОР Стела Михайлова
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+