ЯНА ТИТОВА
Много ми хареса да режисирам! Толкова е вълнуващо ти да създаваш историята и да я композираш! Като дойде времето аз да застана пред камерата направо не ми се искаше, толкова ми беше приятно зад нея! Но когато съм ангажирана към проект само като актриса мисля си за моите неща, сцените които предстоят и момента на стъпването на снимачната площадка е много специален за мен! Спомням си всичките ми първи сцени от филмите в които съм снимала! Страхотен адреналин!
АВТОР Юлиян Спасов
К оя си ти?
Аз съм Яна Титова. Родена съм в Пловдив, живея в Лондон и София, мечтая за Италия и Ню Йорк.

Фокус е, представения на тазгодишния София Филм Фест, Мостът, на който освен режисьор си и участваща в действието. История за лудостта, смъртта, тънката граница между двете или? 
Да, история за скритите демони. За това, че никой не е застрхован срещу тъмната си страна, всичко зависи от ситуацията, в която ще бъдеш поставен. Човекът не е просто добър или лош, човекът е сложен!
Иначе да режисираш филм и да участваш в него е голямо предизвикателство, което обаче преди да го снимам не осъзнавах съвсем. Проекта беше крайно не амбициозен, в смисъл че просто реших , че го правя и толкова. Много лесно и естествено се случи от там нататък! Прикрепиха се правилните хора и се получи.
Има ли лични мотиви за да създадеш този филм или е изцяло фикция?
Сценария на филма е инспириран от истинска история, която мой приятел ми разказа. Стори ми се доста налудничева и ме провокира да я доразвия във вида в който е сега. Мислех, че по принцип мен ме вълнуват по романтични сюжети, но едно такова извъртане към тъмната страна на чошека беше много итересно за мен.

Малко offtopic въпрос, ама каква беше атмосферата по време на снимачния процес? Тежестта на сюжета усещаше ли се или беше само за пред камерата? Интересно ми е, когато се снимат тежки истории, дали пак е толкова забавно?
Никак не е offtopic въпроса ти! Напротив, за мен лично снимачния процес е също толкова важен, колкото крайния продукт. Даже от него зависи какъв ще е филма. За това много държах да се създаде приятна и спокойна атмосфера по време на снимките. Като актриса много пъти съм се сблъсквала с неблагоприятни снимачени процеси! Ако екипа или актьорите не се чустват добре това се усеща. Едно от най-важните неща , на което аз много държах , когато организирахме снимките беше храната! Вкусната храна винаги прави всички по-щастливи! Снимките на Мостът минаха много спокойно и приятно. Бяхме подготвени предварително с това, какво правим и не губихме време в излишни кадри. Освен това беше много студено, и не исках да изтезавам екипа си! На всеки час и половина правихме по 30 мин пауза да презаредим и да се размразим. Много се забавлявахме, независимо от тежкия сюжет!
Как би обяснила усещанията да си пред камера като актриса и зад камера като режисьор, и разликата между тях?
Много ми хареса да режисирам! Толкова е вълнуващо ти да създаваш историята и да я композираш! Като дойде времето аз да застана пред камерата направо не ми се искаше, толкова ми беше приятно зад нея! Но когато съм ангажирана към проект само като актриса мисля си за моите неща, сцените които предстоят и момента на стъпването на снимачната площадка е много специален за мен! Спомням си всичките ми първи сцени от филмите в които съм снимала! Страхотен адреналин! Филмът е сниман в Лондон с тамошни актьори. Как се работи с тях? Изобщо как се работи в страна, която наистина държи на и развива културата си, в това число и киното?
Аз имах голям късмет с актьорите! Ед е невероятен! Всъщност сценария беше написан за него , но дори не можех да си помисля, че той наистина ще се съгласи да снима! Марама също беше страхотно попадение! Английските актьори (поне тези , с които аз съм се сбъсквала до момента) са изключително всеотдайни и концентрирани. Отнасят се към работата си много отговорно и съвестно. И винаги се стараят да са по-добри. А иначе да снимаш в Англия като актьор е невероятно преживяване. Всички се отнасят с уважение и разбиране към работата ти. Никой не те занимава със странични неща, дори и да има проблеми в продукцията, ти никога не научаваш за тях. А и условията които ти предлагат са много различни, което предполагам е нормално, все пак мащаба е много по-голям.

Какво се случва с фестивалния живот на Мостът?
Мостът беше представен на London Short Film Fest и сега на София Филм Фест, надявам се предстоят още фестивали, за които обаче ще стане ясно малко по-късно.
 
Планираш ли да задълбаваш още в кино режисурата? Да очакваме ли скоро нови заглавия, късометражни? Или може би пълнометражни? С други думи "творческите планове".
Със сигурност пак ще режисирам. Имам още един късометражен проект, който искам да направя от много време. И пълнометражен филм, който придвижвам напред : бавно, но все пак се движи! Понякога си мечтая да съм наследсвен милионер за да мога да си режисирам и да си правя само мои проекти без да завися от нищо!
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+