No Deal
РЕЖИСЬОР JOE BURKE  •  ПРОДУЦЕНТ И СЦЕНАРИСТ MICHAEL STAHL-DAVID
САЩ / 2010 / 8'
No Deal е готин филм, за неготина ситуация, в която едно момче е на път да си легне с готина руса мацка, когато открива, че тя си има съквартирант. Не какъв да е, а такъв със специфични проблеми. По колко нелеп начин може да се завърти цялата история?!
N o Deal както Guilty, Dinner Date и The Hiccup примерно е тип лека комедия. Такава, която не е изпълнена с послания, велики идеи и метафори, ами просто е забавен откъс от действителността някъде там по света, такава, каквато е. Макар някои от вас да не харесват такъв вид филми, защото търсят смислените истории, всъщност този жанр има много голяма публика. И не може да се обобщи, че това са немислещи хора. Просто има моменти и моменти.  В едни искате да гледате нещо дълбоко, в други искате просто филма да ви води, докато разпускате сами. А ако сте с приятели и сте решили да се „гърмите“ някоя вечер, този тип филми са доста подходящи за акселериране на общото настроение.
 
Това, което харесвам в No Deal и което бих дал за пример, както съм правил и с други филми е, че технически филмът е прост. Заснет е изцяло в обикновен апартамент, с трима герои, които откриваме лесно сред приятелите си и семпъл, но находчив сценарий и предвид естетиката на сюжета, вероятно на снимките е падала голяма веселба. Това е поредно доказателство, че не са ви нужни огромни бюджети, за да създадете своя къс филм. Нужна ви е оригинална идея и готини хора, които да я предадат пред камера (по възможност HD) и две технически приспособления, които значително ще подобрят качеството на филма, а именно осветление и един микрофон.

Може би краят на историята можеше да бъде и по-добър ако се изрази някаква иронична забележка към съквартиранта или нещо, с което да му се подскаже, че е загубеняк, провалил хубавите планове за вечерта, можеше Монополито да бъде всъщност финалния тест от страна на мацката, чрез който подбира гаджетата си. Но и така No Deal ще го запомним с добро :)
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА No Deal, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Guilty
В тази сутрешна приказка, малка, но крайно неприятна тайна ще се превърне в нещото, което може да остави отпечатък върху целия живот на едно момче. Макар и простичък, Guilty е гениален филм за странните ситуации, в които живота може да ни вкара, волно или неволно.
JOHN STRONG / САЩ / 2014 ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+