Portal: No Escape
РЕЖИСЬОР DANIEL TRACHTENBERG
САЩ / 2011 / 7'
Жена се събужда в килия без да помни коя е, нито къде се намира. Но тя притежава нещо важно – острота на мисълта, която й позволява да забелязва неща, които обикновения човек не забелязва. Дали това обаче е достатъчно, за да избяга?!
Н акрая на филма се почувствах гадно, защото усещането за безизходица по принцип е едно от тежките усещания изобщо. Освен това, съзнателно или не, направих някаква далечна асоциация с обществото ни, където ние живеем с илюзията, че променяме нещо, че от нас зависи нещо, че малкото журналисти, които излизат и казват нещо напреки властта са велики и ще предизвикат революция, че статуквото се променя, че ние сме свободни да правим каквото решим без да съзнаваме, че всичко това е част от добре организирана и контролирана илюзия. Същата тази, която заблуди мацката, че може да полети с птиците в небесната шир.

Portal: No Escape е базиран на играта Portal, както и може би сами усетихте по самата визия на жената супергерой, изиграна много добре от Danielle Rayne. Историята на филма е интересна. Режисьорът, Daniel Trachtenberg е по-известен като режисьор на реклами, сред които такива на Nike, Lexus и Coca Cola. Сами разбирате за какво ниво на работа говорим. В последствие става част от Tight Films и през 2011 създава този късометраж, който за първия си ден в YouTube генерира над 1 милион гледания, за 2 месеца – 6, до днес – 11 милиона. Силно, нали. Без реклама! Това е поредната качествена демонстрация на силата на интернет, на която мисля, че определени хора в нашата страна трябва да обърнат сериозно внимание! А тук, можете да гледате и мейкинга на филма!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+