Red Balloon
РЕЖИСЬОР ALEXIS WAJSBROT  •  СЦЕНАРИСТ DAMIEN MACE
Великобритания / 2010 / 13'
Младо момиче прекарва поредната си вечер като детегледачка в една къща, вместо да излезе навън с приятели. Скучната вечер обаче бързо ще се превърне в истински кошмар. Red Balloon с 6 номинации ще ви държи в напрежение до самия си край!
С южетът на филма не е чак толкова оригинален. Хиляди филми има точно в тази последователност – готина мацка и дете, изправящи се пред злите паранормални сили. Е в случая, както накрая ще разберете, не са някакви свръхестествени сили, ами един друг сюжет, който също се е честа основа на психо трилърите – ментални отклонения у някой от героите.
 
Това обаче не прави филма по-малко интересен. Когато, го гледах със сценаристите за пръв път една нощ към 3 часа, след прилично количество изпита бира, се разпищяхме на кулминационния момент. Понякога не е нужно да търсим дълбок смисъл в киното, а можем просто да му се оставим да си играе с емоциите, търпението и усещанията ни за реалността, които след такива психарски филми, определено се променят. Поздрав за дамите, и моля ви... Не го гледайте посред бял ден, защото няма да е интересно!

BTW, филмът официално се води horror, но според мен, филм без кървища не може да се нарича "ужаси". Това си е чист психологически трилър, защото напряга в очакване какво ще се случи, без да шокира с твърде крайни сцени.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Red Balloon, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Don’t Move
На обикновено събиране, група приятели се заиграват с древна непозната за тях магия. От това произтича смразяваща ситуация, която много фино и дълбоко разрязва тънката линия, разделяща хоръра и трилъра. Don’t Move е един от филмите на годината!
ANTHONY MELTON / Великобритания / 2012 ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+