Scruples
РЕЖИСЬОР ADRIAN POWERS  •  СЦЕНАРИСТ ADRIAN POWERS
Австралия / 2010 / 14'
Scruples направен по подобие на първите филми на Тарантино. Той ще ви поднесе голяма доза напрежение, която ще ви прикове пред екрана. Класически трилър за двама наемни убийци, където единия е поставен пред сериозна дилема.
З аглавието на филма много точно го описва. Скрупули. Всичко е въпрос на скрупули. Няма да навлизам в точната дефиниция на думата „скрупул“, защото мисля, че всеки от вас я разбира. Това, което прави впечатление във филма на Powers е, че този инструмент на психиката „скрупул“, чрез които се изолират вредните за обществото действия на индивида, е показан много чисто и точно без излишни сцени и подсказки. Толкова чисто, че дори есенцията на филма се свежда до тази единствена дума. Скрупули. Има още един пласт - дилемата накрая, пред която е поставено ченгето. Заслужават ли си жертвата на 2 невинни животи в името на "голямото добро"?!
 
Мое лично мнение е, че краят можеше да се развие и да допълни тази думичка, защото сега изглежда като трилър, който успешно изгражда един от дяловете на човешката психология, но дали той не можеше да бъде основа, на която да стъпи по-сложно изградена история, а не да бъде самата история? Дали не можеше действието да ни разкрие повече за организацията зад ченгето под прикритие, за самия него или последствията от този куршум... От друга страна това е късометражното кино – open ended film, след който всеки си прави изводи. Някои дори се ядосват на това и затова не гледат късо кино. Сериозно, познавам такива хора... Аз имам мое си обяснение за това явление, но няма да го споделям да няма обидени.
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+