Сигнал
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ МАКСИМ ЖЕСТКОВ  •  3D КОНЦЕПЦИЯ ИЛИЯ НИКОЛАЕВ
Русия / 2012 / 3'
Сигнал е дизайнерска CGI анимация с толкова свръх футуристичен привкус, че вероятно се отнася за друга цивилизация някъде из необятния Космос. Максим Жестков създава концепция за група космически станции, които комуникират помежду си чрез сигнали.
П омните ли гениалния артист Andreas Wannerstedt? Публикувахме трите най-добри неща от портфолиото му преди известно време. Наричам го артист, а не прсото CGI аниматор, защото концепциите, които сътворява са плод на страхотна човешка мисъл, въображение и дори осъзнаване на някои въпроси с повишена трудност (a.k.a. философски въпроси). Е, Максим Жестков е руския еквивалент и не остава по-назад със своя дистопичен Сигнал, който всъщност може и изобщо да не е дистопия, а моята гледна точка да го разглежда като такава. То всъщност може Космоса изобщо да не е черен, а ние да го виждаме такъв. Нали знаете за mantis shrimp, животното, което може да види в пъти повече цветове от нас?! Но да се върнем в нашата реалност.
 
Сигнал е поредния пример за мощно раздвижване под повърхността на късото кино и изобщо web video формата. Все още е колебливо, пробват се нови неща, търси се мнение, но скоро вярвайте ми това раздвижваме ще предизвика огромна вълна, която ще преобърне тотално имиджа на късата форма. Отдавна човек създава нови светове чрез различните технологични способи, но днес ставаме свидетели на невиждана детайлност и изпипване на малките неща, превръщайки тези нови светове в реалности сами по себе си. Днес, тези кратки филмчета се правят по-скоро с цел портфолио и доказване на умения, но възможностите им могат да се впрегнат и за да се прокарват послания и идеи сред човечеството, и изобщо за цялостно разтваряне на мирогледа. Забележете последната сцена, в която лазерната комуникация наподобява точно структурата на пренос на енергия между невроните в мозъка. Има цял филм на тази тема – God Is In The Neurons. Във филмите на Wannerstedt също има страхотни идеи, някои от които със сигурност са били обект на разработки в разни научни центрове. Най-доброто предстои! ;)
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+