Table 7
РЕЖИСЬОР MARKO SLAVNIC  •  СЦЕНАРИСТ MARKO SLAVNIC
САЩ / 2011 / 4'
Спор между двама души. Не за нещо конкретно, просто шаблон за който и да е спор между които и да е двама души. Това, което не знаят е, че има и трети, който подслушва от мазето. Защо? Интересна ситуация с неочаквана, но вдъхновяваща развръзка.
В сички сме били свидетели на скандали с подслушвания. Ако този филм беше дори една доза политически, щеше да предизвика много шум.  Когато става въпрос за лична информация всички си представяме как  тя ще бъде експлоатирана срещу нас. В случая обаче е точно обратното. Замислям се какво ли щеше да стане ако това беше правителствена практика. Светът щеше да е много по-красиво място, където хората си помагат и не се страхуват да споделят.

От друга страна е представен конфликт между двама души. Можете да се видите в подобна ситуация, защото в разговора на двойката нямаше никакви специфики. От време оно хората са решавали проблемите си чрез арбитър. Винаги се налага да има трети човек, безпристрастен към спора. Така просто става най-лесно. В семейно отношение това е малко по-трудно. Не може някой чужд човек да се меси в нашите си работи. Или може?

Анонимният китаец  дори не се появява лично. Просто ги подсеща за неща, които и без това знаят, но са забравили да приложат. В крайна сметка проблемът се решава между участниците. Въпреки личният ни опит, филмите и това, което историята показва, конфликтът не е естественото състояние на човек. Всеки се стреми към покой и най-малък разход на енергия. Като атомите, от които сме направени.  

Table 7 показва и отношенията в една връзка. Обикновено мъжа е този, който се чувства виновен а жената не е сигурна какво иска да направи по въпроса. Но ако тази вина се отнеме виждаме, че и двамата просто искат да продължат. Миналото е за това - да черпим опит от него. Бъдещето ни дава причина да продължаваме да се борим. А в настоящето трябва да направим всичко възможно да бъдем щастливи от това, което имаме и да обичаме повече. Не някого или нещо, а всички и всичко. Сами видяхте как китаеца се притесни, че двойката може да не се разбере.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Table 7, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Out of Sync
Мъж тръгва от дома си за работа, само за да осъзнае какво оставя зад себе си. Разделяйки звука и картината, Out of Sync изгражда невероятна ситуация, в която брака е поставен на карта. Има ли все още време, връзката им да бъде спасена? Всичко ли е въпрос на синхрон?
PEET GELDERBLOM / Холандия / 2009 ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+