The Child Will Die
РЕЖИСЬОР JOSE & CESAR ESTEBAN ALENDA  •  СЦЕНАРИСТ JOSE & CESAR ESTEBAN ALENDA
Испания / 2011 / 8'
Едно дете се събужда, с желанието да изживее прекрасна неделя. Много му се иска с баща му да отидат за риба с лодката им. Нищо от това не е било писано да се случи. В този филм, заснет по начин, който едва ли друг път сте виждали, детето няма да отиде за риба. Детето ще умре.
M ATAR A UN NIÑO или The Child Will Die (което не е буквално верен превод) не е най-добрият късометражен филм, който ще гледате, но определено е един от най-интересно заснетите.

На първо време се надявам да сте го изгледали, а да не сте решили, че YouTube си сече перманентно на този клип. Или по-лошо – че пак е станало време за нов компютър/телефон. Като се замисля цялото нещо може и да е някой корпоративен трик. Хмм.

Установихме, че проблемът не е в нашия телевизор. До кулминацията всичко е съставено от накъсани отделни кадри ... и е ЖЕСТОКО. Както казах, за обикновения филмов фен, това няма да стане някаква Библия – сценарият не е нищо уникално; и на най-глупавия ви приятел му е ясно, че детето няма да умре буквално ...

Но предвид семплата идея, визуалните решения са направили от съвсем нищо много повече от нещо. Въпреки че знаеш какво ще стане, пак дишаш тежко, а в крайна сметка след финала просто си се насладил на уникална, идейна и неповторима кинематография. Три пъти „ура“ за семейство Аленда и дано методите им вдъхновят една дузина кинаджии с по-добри сценарии под ръка.

SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА The Child Will Die, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
He Dies At The End
Дали винаги когато ви разкажат края на филма преди да сте го гледали, се разваля удоволствието? Ами в този случай, определено не. Damian McCarthy с нулев бюджет създава филм, чийто съспенс въздейства по съвсем различен, но успешен начин върху психиката.
DAMIAN McCARTHY / Ирландия / 2010 ЧЕРНО БЯЛ / ДРАМА
АВТОР Константин Мравов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+