The Last Man on Earth
РЕЖИСЬОР CARLO ORTU  •  ПРОДУЦЕНТ BBC
Великобритания / 2012 / 2'
Представяте ли си да се събудите една сутрин и да откриете, че хората ги няма и сте сам? Всеки човек в един или друг момент си го е помислял, а BBC са претворили тази идея в ултра късометражен, леко циничен филм.
T he Last Man on Earth е малко циничен, защото тогава, когато очаквате в тази самота да прозрете някаква дълбока философия за живота, за социума и за страха от това да изчезнат всички, всъщност му звъни айфона... Колко по-банално може да приключи този съкровен миг, когато най-накрая пича можеше да остане сам със себе си насред града, без никой и нищо, което да създава шум, движение, светлина и прочие активности, свойствени за града и хората в него.

Но и това ни връща обратно в реалността и поставя логичния и интересен въпрос „Сега какво?“... Защо е сам? Къде се е дянал целия квартал? Масова евакуация? И всичко е оставено отключено? И той не е разбрал? А къде ли е другия човек, който звъни? А възможно ли е извънземно да му звъни и технически той пак да си е сам? … Май не е много яко да си сам на Земята :)
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+