The Spoon Killer
РЕЖИСЬОР RICHARD GALE  •  ПРОДУЦЕНТ RICHARD GALE
СЦЕНАРИСТ RICHARD GALE
САЩ / 2008 / 10'
Колко време може да отнеме едно убийство с лъжица? Продукцията на Richard Gale е уникална смесица от комедия, пародия и ужаси, съчетани по един истеричен и оригинален начин, където зрителят остава втрещен и под напрежение до последната минута.
Н адали има някой, който не е гледал вече този истеричен, уникален и гениален филм на Richard Gale, мигновено станал интернет сензация през 2008 година. С успеха на филма в youtube се бележи и появата на множество рекламни материали (малки и големи лъжици, тениски за кучета и хора…). На Хелоуийн в LA и по цял свят започват да се появяват масово пълчища от Spoon Кillers и техни последователи. С бюджет от само 600 $ и заснет с дигитална видео камера The Spoon Killer или оригиналното заглавие: The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon успява да вземе тринадесет награди от различни международни филмови фестивали за късометражно кино.

Гласът зад кадър е отново на Gale и още в началото зловещо отбелязва: “Some murders takes seconds, others take minutes, some murders take hours, now this murder…will take years!”
Историята най-общо се завърта около съдебния патолог Jack Cucchiaio, преследван от демон с лъжица, който сякаш е излязъл от норвежка блек метъл група и в продължение на дванадесет години налага безпощадно бедния Джак, нанасяйки му бавно и мъчително множество рани. Опитите на Джак да избяга от съществото с лъжицата се оказват неуспешни, всичко това кулминира в поредица от абсурди ситуации и изключително забавни моменти, но не и за главния герой, който развива фобия от лъжици и получава белези по цялото тяло (again and again, and again…).

Идеята е в същността си проста, но реализацията й е изключително оригинална. Richard Gale успява да задържи вниманието на зрителя до края на филма, като вкарва все нови и нови похвати в употребата на лъжицата като оръжие. При пътуванията си по цял свят в опит да избяга от своя преследвач, Джак научава, че съществото, което го преследва е безсмъртно и се нарича Ginosaji или Сребърна лъжица на японски и няма да се спре пред нищо, докато не го убие.

The Spoon Killer е забележителен пример, затова как една абсурдна идея може да се превърне в едно уникално филмово преживяване, съпътствано с много смях и на моменти съжаление към зверски пребития Джак.
SUBSCRIBE
АВТОР Атанаска Чолакова
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+