Tonight I Strike
РЕЖИСЬОР DAN GAUD  •  СЦЕНАРИСТ AYZ WARAICH
Канада / 2013 / 14'
Трагедия, която се развива в близкото бъдеще ни показва някои от нещата, които никога няма да се променят. Когато човек обича е готов да мине през какво ли не в търсене на отмъщение. Eдна невероятно реална история - точно затова ще ви разтърси из основи.
С лучвало ми се е да си представям как се случват лоши неща. Не че искам да се случат. Но след като нещо гадно стане, по холивудската логика то ще бъде овъзмездено. Това е и причината да мислим гадни работи. Представяме си как след това отмъщаваме на виновника. Защото естествено, че ще има виновен, лоши неща не се случват просто ей така по случайност...

Наказанието е проява на справедлива агресия, на справедлив гняв. Ако просто си мислите как ще пребиете човек до смърт, защото ви харесва - ами... как да ви го кажа... имате проблем и трябва да поговорите с някого. Но ако първо си представите, че даденият човек е наранил по някакъв начин обичано от вас същество, тогава няма проблем, разтеглете въображението си в тъмния спектър и засрамете хорър индустрията с бруталните сцени на вашето отмъщение. Това вече е напълно нормално.

В случая на Tonight I Strike момчето му се налага не просто да си представя, а да търси отмъщението. Актьорът е изиграл всичката решителност и непоколебимост, която си представяме, че ще имаме в такава ситуация. Сценаристът е включил всички детайли, които бихме включили в нашата фантазия - например трезвената практичност при въоражаването. Но това не е нито Холивуд, нито нашето въображение и краят не е такъв, какъвто го искаме, а такъв, какъвто е най-вероятен. Гадни неща се случват постоянно и никой не е застрахован от каквото и да било. 
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Tonight I Strike, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Blinky™
Едно момче си мечтае за най-новата излязла играчка за коледа – роботът Blinky. За да запълнят емоционалната дупка, следствие на проваления им брак, родителите му решават да му го подарят. Когато той обаче губи интерес към Blinky нещата излизат извън контрол...
RUAIRI ROBINSON / САЩ / 2011 ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+