Ботев е идиот ДЕЯН БАРАРЕВ
България
Хижа
Един кратък филм, който успешно препредава атмосферата на една от последните останали истински хижи в българските планини, както и характера на двама от нейните стопани. Красивите кадри ще ви пренесат там и ще събудят желанието да се почувствате "на място".
СТОИЛ ДИМИТРОВ / България / 2014 ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Happy Sushi
Мъж е седнал в японски ресторант, поръчва си суши, масата му се клати, той поставя кибритче под единия крак и за фон главния готвач се кара със сервитьора. Докъде ще стигне тази ситуация, когато съдбата му показва среден пръст?!
ANDY GREEN / САЩ / 2010 ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Заложна къща
Една възрастна жена, загубила съпруга си решава да продаде някои вещи в местната заложна къща... Преди 130 години Оскар Уайлд е казал, че днес познаваме цената на всичко и стойността на нищо. Заложна къща по разказ на Деян Енев, с участието на Калин Сърменов!
НЕШКА КАРАДЖИНСКА / България / 2011 ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Мир
Peace е ултра късометражен филм, който събира два противоположни елемента – този на блаженството срещу този на избухващата реалност, пропита с адреналин в името на едно – МИР. Прекрасен български проект, който ще ви изненада!
ЯНЧО МИХАЙЛОВ / България / 2012 ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Контражур
“Често си мисля, че зад повърхността на реалността има скрити много по-важни истини. Какъв по добър капан за лов на неочаквани разкрития от един стар фотоапарат…”
КАЛОЯН ПАТЕРКОВ И ВАЛ ТОДОРОВ / България / 2014 ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Two & Two
В някое от многобройните ирански училища ще се случи нещо. Ще бъде променен грубо един закон на математиката. От днес нататък 2 + 2 ще е равно на 5. Подписано с декрет от директора и подкрепено от преподавателите. Защо?
BABAK ANVARI / Иран / 2011 ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Bargain
Една не особено сексапилна жена се озовава седнала на един диван до гаджето на сестра си в нейно отсъствие и иска от него да си свали тениската. Какво ще направи той? В Bargain има нещо умопомрачаващо просто и в същото време екзистенциално красиво.
RACHEL GIVNEY / Австралия / 2009 ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Untitled
Лирична история за един писател, който се опитва да избяга от реалността в търсене на вдъхновение. Дали появилото се малко момиченце е самото вдъхновение, или той е попаднал в собствения си измислен свят?
Иван Москов и Игор Христов / България / 2013 ИГРАЛНО КИНО / РОМАНТИЧЕН
God is in The Neurons
Бившият геймър Athene прави проучване върху естеството на мисловния процес като способност на човека, отличаваща го от останалия биологичен свят. Резултатите са представени под формата на филм. Theory of Everything. Този филм ще ви промени живота. Не се шегуваме.
REESE LEYSEN / Белгия / 2011 МУЛТИМЕДИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
What If Animals Ate Fast Food
Огромен процент днес от хората в „развитите страни“ са дебели, защото лежат и ядат хамбургери. Един екип от Германия приложи този проблем върху животните... Резултатът е покъртителен смях. Добре че животните не проядоха fast food.
KYRA BUSCHOR / Германия / 2013 3D АНИМАЦИЯ / ПАРОДИЯ
Jive Babe
Един импресионистичен филм, заснет из красивите български планини и села, за една хубава жена с пушка в ръка, която си пуши цигарата, кара си ладата, радва окото на всички, успели да я зърнат и... пали мъжете около себе си. Буквално.
JACK WHITELEY / България / 2012 ИГРАЛНО КИНО / ПРИКЛЮЧЕНСКИ
Хормони
В този див, но изпипан филм на Райна и Ина от НБУ ще видите в пълна сила алогична, абстрактна, но същевременно грабваща вниманието идея с контраст, метафори, цветове, чар, емоции и... яко хормони!
ИНА НИКОЛОВА / България / 2011 STOP MOTION / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Zero
Zero ни потапя в един утопичен свят, където всички са родени с числа и те определят социалния им статус. На родените с нула, обществото отрежда забрана да се възпроизвеждат. Какво обаче се случва когато все пак две Нули се влюбват една в друга?!
CHRISTOPHER KEZELOS / Австралия / 2010 STOP MOTION / ФИЛОСОФСКИ
North Korea Film Madness
Въпреки разпада на СССР и отхвърлянето на комунистическата идея от света, все още има някои последни бастиони. Един от тях е Северна Корея – най-мрачния, затворен и абсурден режим. Сега си представете, че Северна Корея има собствена филмова индустрия!
SHANE SMITH / САЩ / 2012 ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Golem
Човекът е станал най-удивителното същество на Земята, от момента, в който е изрекъл Аз. От този факт произтича един въпрос, който хиляди години е бил и продължава да бъде двигател на човечеството – защо. Красив и дълбок, Golem по Stanislaw Lem ще ви смрази!
PATRICK MCCUE / Германия / 2012 МУЛТИМЕДИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Драсканица
Драсканица е история за детска градина, в която едно хлапе ще персонала в абсурдна ситуация. То се заключва в склада, а единствения ключ, който предоставя към загадката защо е там, е една рисунка. Драсканица ще ви разсмее и ще ви смигне леко за действителността ни.
Любомир Печев / България / 2012 ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
The Biggest World Scam
Днес, рекордно малък процент хора контролират рекордно голям процент други хора. Как става това и как се поддържа най-мащабната илюзия, създавана някога, внушавайки, че хората са свободни и независими, докато имат пари в джоба? И какво е FED?
MICHAEL MALONEY / САЩ / 2013 МУЛТИМЕДИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Pizza Verdi
Pizza Verdi е брилянтен филм с многопластов сценарий, дълбоко послание и заснет с невероятен стил. Филм за един доставчик на пица, оперна певица и красив апартамент в Манхатън или поне така изглежда... Филм, чийто край ще ви секне дъха.
GARY NADEAU / САЩ / 2011 ЧЕРНО БЯЛ / ФИЛОСОФСКИ
Next Floor
Група богаташи се събират на маса, за да се отдадат на най-дълбоките си чревоугодни фантазии. Със зрелищния си, изпипан до последния детайл и дълбоко метафоричен кино език, Denis Villeneuve е постигнал нещо върховно. Next Floor е един от филмите на годината!
DENIS VILLENEUVE / Франция / 2008 ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
The Gloaming
Един герой създава свят, който бързо става неуправляем в следствие на постоянната акселерация на еволюцията. По особен начин The Gloaming е един разтърсващ разказ за човечеството, разказан от гледната точка на Бог. Directed by Niko NoBrain.
NIKO NoBRAIN / Франция / 2010 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Death Buy Lemonade
Death Buy Lemonade е кратка анимация с фин черен хумор, от който всеки може да заключи някакви неща. Като например добър човек ли си? Или гаден капиталист? Смееш ли да се ебаваш със смъртта? Какво става като откажеш на жадния вода?!
KYU-BUM LEE / Канада / 2010 АНИМАЦИЯ / ЧЕРЕН ХУМОР
Voice Over
На един космонавт му остават 2 минути живот. На един войник му остават 2 минути да спаси жена си от Холокоста. На един водолаз му остават 2 минути, преди да поеме по дългия път към дъното на океана. Всичко е свързано!
MARTIN ROSETE / Испания / 2012 ИГРАЛНО КИНО / ЕПИЧЕН
New Boy
Новото дете в класа изглежда различно. Той е от република Руанда. Новите му съученици започват да го тормозят и това провокира спомени от жестокото минало. Един красив филм с африканско участие за интересните и неопорочени детски отношения.
TAMARA ANGHIE / Ирландия / 2009 ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Earth
В продължение на 3 месеца със съдействието на НАСА, Майкъл Кьониг снима Земята от Международната космическа станция. Кадрите на мегаполисите нощем, полярното сияние, магистралите и гръмотвеичните бури ще ви спрат дъха, съвсем сериозно!
MICHAEL KONIG / САЩ / 2012 МУЛТИМЕДИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Chick
Chick е филм за една... Не, това не е просто филм, това е приказка за една дама, която вечеря с мъж, но много бързо любопитството прераства в желание, желанието в енергия, енергията в страст, страстта в... Chick.
MICHAL SOCHA / Полша / 2009 АНИМАЦИЯ / САТИРА
El Empleo
В този анимационен филм от Испания, гледната точка на Patricio Plaza ще ви изведе в едно измерение, от което ще бъдете дълбоко удивени колко точно всъщност може да осъзнаете генезиса на понятията общество и икономика.
SANTIAGO BOU GRASSO / Испания / 2012 АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Омлет
Омлет е разтърсваща история за деня на една майка, оцеляваща през тежката 1996г. Омлет не е просто филм, той е реална история, преживяна от всички съвременници на това време, когато отчаянието се превърна във философията на обществото...
НАДЕЖДА КОСЕВА / България / 2008 ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Имитатор
Имитатор е късометражна анимация, която ни показва пътя на един артист. Филмът няма сюжет, нито проблематика, а представя един модел, вплетен умело в нестандартната анимация. Имитатор е творение на студент в НБУ. Признавам си, впечатлен съм!
ДАНИ ЛАЗАРОВ / България / 2012 АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Paperman
Какво може да се случи, когато най-малко очакваш? Какво може да промени само един човешки поглед? Как любовта може да съживи и най-неживата природа и да накара хиляди хартиени ракети да полетят? Анимацията, която докосна 10 милиона души за 5 дни.
JOHN KAHRS / САЩ / 2012 3D АНИМАЦИЯ / РОМАНТИЧЕН
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+