Voyage d’Affaires
РЕЖИСЬОР SEAN ELLIS  •  ПРОДУЦЕНТ LEFT TURN FILMS
Франция / 2013 / 10'
Всеки човек поне веднъж в живота си е изпадал в толкова нелепа ситуация, че за миг си е помислял защо пък да не може просто да изчезне от тази планета. Voyage d’Affaires разказва за точно такава ситуация, в която изпада един мъж без да подозира.
Е легантния Voyage d’Affaires е от якото късометражно кино, дори на пръв поглед да не се усеща толкова дълбочина в историята, колкото простия обрат на ситуацията... или на съдбата ако разглеждаме филма не като филм, а като приказка за днешния живот. Защо?
 
Ами замислете се за следното. Вкъщи вие мислите за храна, за бита, споделяте си личните проблеми с близките, събличате се голи, правите секс и т.н. Навън обаче, животът е съвършено различен. Навън се налага да мислите на съвсем друга честота. Навън е обществото. А обществото не се вълнува от личните ви преживявания. Въпреки че всеки един индивид в обществото преживява свои такива.
 
Voyage d’Affaires представлява един съкровен сблъсък между тези два отделни свята, причинен по ирония на съдбата от сбъркана цифра. Той си разказа цялата житейска драма не на човека, който е готов да я изслуша срещу заплащане (че и готова на други неща), ами на рецепционистката. А тя ще е там и утре. И вдруги ден. И по вдруги ден... Как ли ще се погледнат на следващия ден, излизайки от хотела?
 
Voyage d’Affaires за мен не е толкова филм, колкото приказка за днешния живот, защото има скъсване с гадже, проститутка, бизнес дела, рецепционистка и един телефон, който свързва всички тези неща.
 
Voyage d’Affaire на френски означава пътуване по работа.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Voyage d’Affaires, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Cashback
Нощните смени като цяло са скучно и тягостно преживяване. Разбира се, хората са измислили начини да се справят в борбата с времето. Бен обаче може нещо, за което всички мъже ще му завиждаме. Може да се наслаждава на женското тяло колкото му душа иска.
SEAN ELLIS / Великобритания / 2006 ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+