Breakfast in Paris
РЕЖИСЬОР AURELIE GOMEZ
Франция / 2014 / 2'
Прости житейски инструкции: когато мама настоява, свийте се в ембрионална поза, съпротивата е безсмислена. Тази кратка, но епична анимация ни напомня, че не всички дразнители са лоши по природа.
К ой не може да си представи една сутрин в Париж? Kнигите и филмите ни влияят толкова много, че дори без да сме помирисвали Париж някога, може да си въобразим аромата на кроасани, кокетния смях на фини девойки с барети, пъргава френска реч.

Е, в това парижко утро дори не остава място за френска реч.

Дипломният филм на Aurelie Gomez и екипа му е чудна анимация в 2 минути, в които ясно се вижда влиянието на ‘аниме’ жанра в изобразяването на героите и обстановката. Сюжетът е комичен, но самото действие определено напомня за екшън. Конфликтът е, в известен смисъл, класически и изглежда нерешим. Преследването заема по-голямата част от действието, а героите са загрижена майка и нейният син.

Образът на майката е изключително комичен и светкавично бързо придобива изненадващи качества. Нашата героиня тук напомня малко с външния си вид на мексиканката Консуела от “Family guy”, но тази парижка дама е доста по-настървена, особено що се отнася до непримиримия й син.

Музиката напълно отговаря на действието и с нея се постига перфектната семпла завършеност на късометражката, поради което и думите са излишни през голяма част от лентата. Ще чуете класическите френски мотиви, напомнящи за шансоните, но в съвременна вариация.

Лентата показва безсмислената съпротива пред родителя, който всъщност мисли само най-доброто за своето дете. Как се бунтуваш срещу собственото си добруване? Гледайте!
SUBSCRIBE
АВТОР Стела Михайлова
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+