E. T. A.
РЕЖИСЬОР HENRIK CLAUSEN  •  ПРОДУЦЕНТ JUNK
Дания / 2008 / 4'
Едно приключение в космоса, което всъщност се оказва доста скучно. Това не би трябвало да е изненадващо, защото там има много пространство и малко неща, които да се случват. Героят ни няма от какво да се притеснява, но ще остане ли спокоен до края?
Ф илмчето е готино, защото ни стряска, че се случва нещо страшно, а после ни отпуска с нещо забавно. Сещам се за богъртите в Хари Потър, които по същия начин се превръщаха от най-големият ни страх в абсурдности. Човешкото мислене е усвоило този трик и го прилага ежедневно. Научили сме се да подминаваме ужасни неща като ги поглеждаме от хубавата им страна. От една страна това е страхотно, защото ставаме оптимисти, мислим позитивни неща и съответно ни се случват още повече такива. Но дали не губим представа за реалността?

В E.T.A. един тип си пътува в космоса. От всички други филми за космоса сме си създали впечатлението, че е едно безкрайно интересно място. Е, почти. Безкрайно е, но в него има доста малко интересни неща. На всичкото отгоре са разпръснати на такива разстояния, че ще ви окапат ушите от скука докато стигнете. Ако героят ни забрави как изглежда кафе машината и вземе да се стресне, това ще е най-вълнуващото нещо през цялото пътешествие. На нас остава само да се радваме, че колкото и напред да отиват технологиите, един хубав тупаник винаги ще ги оправя.                  
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА E. T. A., ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Stopover
Един човечец си кара колата в морето от астероиди, за да стигне до планета, където може да се облекчи, че в обширния Космос обществените тоалетни са рядкост. Neil Stubbings от Швейцария е създател на тази кратка, но брутално забавна 3D анимация.
NEIL STUBBINGS / Швейцария / 2012 3D АНИМАЦИЯ / ПАРОДИЯ
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+