El Empleo
РЕЖИСЬОР SANTIAGO BOU GRASSO  •  СЦЕНАРИСТ PATRICIO PLAZA
Испания / 2012 / 7'
В този анимационен филм от Испания, гледната точка на Patricio Plaza ще ви изведе в едно измерение, от което ще бъдете дълбоко удивени колко точно всъщност може да осъзнаете генезиса на понятията общество и икономика.
E l Empleo е гениален. С това започвам неслучайно. Филмите, които достигат тези високи нива на съзнаване на реалността около нас, трябва да бъдат признавани. Мисля, че това са едни lifetime уроци, които благодарение на изкуството и свързаността, могат да се разпространяват толкова лесно сред хората и да отварят кръгозора им до едни по-абстрактни гледни точки, от които реалността може да бъде видяна по стряскащо различен начин.
 
В El Empleo има един герой. Този герой не прави нищо необикновено. Той прави това, което много хора в реалността правят. Света, в който той съществува подозрително много прилича на този свят, в който живеем. Също така е и абсурден в своята същност. Дори дете на 12 години ще го отхвърли като нелеп. Виж, детето на 6 обаче, няма. Напротив, то вероятно на 12 ще е осъзнало доста повече неща от средностатистическите деца. Ето ви тема за размисъл. Не мисля, че мога друго да кажа за El Empleo, защото вярвам, че всеки го разбира качествено по своя начин и ще си направи съответните изводи. Разпространявайте го!

Специални поздрави на Стефка от Пловдив, която чакаше този филм с нетърпение :)
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+