Hambuster
РЕЖИСЬОР PAUL ALEXANDRE  •  ПРОДУЦЕНТ Supinfocom
Франция / 2011 / 7'
Всеки един мазен хамбургер, приготвен където и да е, от когото и да е, когато и да е, ще затупти, ще му пораснат огромни зъби, ще започне да се движи, ще пораства и най-лошото... ще яде хора. Брутално епична анимация, която ще ви удари в земята... апокалипсис!
В Hambuster виждаме отлично изградена кинематография. На сценарно ниво героите са добре конструирани, изяснени са техните мотиви, психологията е предадена колоритно, действитето е динамично, характерите са... абе, филмът е МЕГА ЯК!!! Нека си бъдем честни... Брутален е, но въпреки това всички го изгледахте до края. Толкова е магнетичен този свят, в който хамбургерите ни оживяват в устите ни, тръгват да ни нападат и разбиват целия град... дори насън ще се затрудните да го опишете толкова цветно. А може би ви подценявам и въображението ви стига много по-далеч. Дано да е така... креативността в днешно време е сила. :)

Та, този епичен Hambuster е създаден за около половин година от екип от 5 студента на Supinfocom в град Arles, France, училище за анимация и дизайн. Трябва да призная, че анимацията е доста добре направена, достойна да конкурира анимациите на Pixar, Sony Pictures и други утвърдени студиа за анимация. Прави впечатление, че французите последните години произвеждат страхотни анимации, които са правени само за месеци и често са студентски проекти. Ако студенти правят такива неща като Origami, The Lighthouse Keeper, One Day, Reverso, този и други филми, то представете си какви неща ще създават след години, когато задълбаят още в това изкуство. Гениални неща! Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+