Happy Sushi
РЕЖИСЬОР ANDY GREEN  •  ПРОДУЦЕНТ NATHAN BRUNEL
САЩ / 2010 / 3'
Мъж е седнал в японски ресторант, поръчва си суши, масата му се клати, той поставя кибритче под единия крак и за фон главния готвач се кара със сервитьора. Докъде ще стигне тази ситуация, когато съдбата му показва среден пръст?!
М ного е добър, нали?! Аз около 2 минути след края седях леко усмихнат, втренчен в екрана, наслаждавайки се на mind trick-а, който филмът изигра накрая. Обикновена ситуация, обикновени герои, обикновена маса, обикновен нож, необикновен кибрит. Толкова е тривиално всичко и същевременно нещо в цялата тази ситуация подсказва, че завършекът няма да е типичен. Атмосферата е някак изпълнена със съспенс. Обожавам такива филми.

Това, което се поставя като тема е много интересно, защото засяга абсолютно всеки един от нас. Замисляли ли сте се, че всичко, което ви се случва непланувано в ежедневието като започнете от отменени срещи и стигнете до някой, който ви кара да нацепите спирачки, защото внезапно е решил да пресича, е поредица от случайности, които не са толкова случайни, защото ако погледнете глобално всеки човек носи след себе си такъв низ от събития. Съответно всяка случка влияе на околните съдби, а много често това влияние може като ефекта на пеперудата да се проследи от единия до другия край на света. Една крачка забавяне пред витрина на магазин може да ви спаси живота от колата, която ще профучи с бясна скорост през кръстовището и за щастие ще сте две крачки назад, а може и да ви струва живота, защото сте се забавил изобщо. Въпрос на взаимовръзки и съвпадения... Ако тази тема ви е интересна, гледайте CrashThe Air I Breathe и Cloud Atlas!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+