Head On
РЕЖИСЬОР LIOR BEN HORIN  •  ПРОДУЦЕНТ BEZALEL ACADEMY
Израел / 2011 / 4'
Дръжте се здраво!!! Героят е зверски бърз влак, който се движи само напред, а създателите така хипнотизиращо са вплели свръх динамичната картина с техно, че сцеплението между колелата и релсите го усещаме чак в мозъка на костите си.
Д нес реших да ви представя нещо различно. Head On е филм, в който динамиката и скоростта са нови кинематографични измерения, които успяваме да усетим само чрез картина и звук. Съчетанието между музиката и бързата смяна на гледни точки, проникващи във физиката на високата скорост от всеки възможен ъгъл, е толкова добро, че докато гледаме буквално политаме с влака. Готино, нали... Отвъд това, обаче Head On си носи свое послание. През цялото време се наблюдава градация на пейзажите - от дивата пустош до... всеки е свободен да интерпретира края по своему. Аз лично възприемам влака като „прогреса на цивилизацията“. От дивия запад до мегаполиса в True Skin.

Във всеки случай Head On, независимо дали ще го приемете като филм с подтекст или просто импресия... мега як е!!! Ще споделя още едно впечатление. Не знам дали, гледайки филмите в сайта, обръщате внимание на страната, от която идват. Този специално е вторият филм от Израел, който представяме в Кинематограф.BG. Първият беше Beat. Двата са адски различни като сюжет, но и двата много си приличат по нещо. Представляват образни метафори. В Beat бях удивен от начина, по който Or Bar-El показва същностния модел на една икономика без думи, без надписи и без на практика нещо обективно, което да изобразява икономика. Мисля, че тази висота в късометражното кино можем да обобщим като отличителна черта на израелците. Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Head On, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Altneuland
Със сигурност ще причини повече дискусии и разногласия, отколкото ще отговори на конкретен въпрос. Отново става въпрос за евреите и тяхното търсене на обещаната земя. В превод заглавието е Стара Нова Земя и намеква цикличността на човешките пориви.
SARIEL KESLASI / Израел / 2012 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+