Method
РЕЖИСЬОР GREGORY SMITH  •  СЦЕНАРИСТ GREGORY SMITH
USA / 2013 / 8'
В този филм един полицай трябва да изтръгне важна информация от жена. Дали ще успее?! Дали всичко е въпрос на методи?! Method по интересен начин ще направи преход между две измерения на киното, нещо което много рядко срещаме във филм, изобщо.
M ethod започва с тривиална типично американска полицейска сцена, в която слулжител на закона агресира словесно (или поне се опитва) върху човек, за да получи някаква информация. Първо, няма как да не ни направи впечатление колко нелепа е играта на полицая. Толкова нелепа, че вече не сте във филма на разпита, а на тъпата игра на актьора.
 
CUT! Камерата се раздрусва, защото се „взима от ръка“, появява се микрофон, настава суматоха... Разбираме, че това е бил филм във филма, т.е. имало си е причина актьора да играе зле. Дотук добре, филмът ни печели. Впрочем, забелязахте ли как се плавно се появиха две черни линии, точно когато стана прехода?! Много добро монтажно решение. По този начин и психологически отделяте двете смислови части.
 
Идеята за Method е много добра. Рядко виждаме в киното такива преходи от филм във филм. А, има и един работещ екип - заснемащ самия Method. След реализацията, нека обърнем внимание и на историята, която формулира качествена идея – всеки професионалист си има метод. Много добър пример е именно актьорската игра, върху която сюжета стъпва. Актьорът чрез въображението си акумулира енергията, която му беше нужна да изиграе истинското ченге.
 
Чудесна реализация и ако имате познати, които снимат или играят в театъра, пратете им този филм, мисля, че ще им бъде от полза да видят киното и от тази гледна точка.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Method, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
The Come Up
Снимачната площадка на Холивуд е професионална джунгла и действията ти там са въпрос на кариерно оцеляване. Никой не разбира това по-добре от младшите асистенти и за да се докаже на шефа си един от тях е готов да се впусне в екшън сцени в стил... “Умирай трудно”.
KIRK SULLIVAN / САЩ / 2012 ИГРАЛНО КИНО / ЕКШЪН
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+