ПРЕДСТОЯЩИ  •  МИНАЛИ
Тони, 45-годишна миячка на съдове, се оказва без пари след като отказват да й изплатят заплатата. Историята за една майка, която, изправена в лицето на немотията и отчаянието, е готова да направи всичко необходимо, за да зарадва детето си. “Влакове” е дипломният филм на Павел Веснаков - един от най-обещаващите млади български режисьори, носител на голямата награда на международния фестивал Клермон-Феран.
~2015 15.04.2013
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ     ПАВЕЛ Г. ВЕСНАКОВ
оператор     орлин руевски

Влакове
драма
игрално кино
България     2011
Когато светът на Явор рухва, първото нещо, което му хрумва, е да се срещне с най-добрия си приятел Ферти в квартала, където двамата са израснали заедно. Водени от отчаяние, двете момчета намират утеха в спомени и дрога.
~2015 06.05.2013
РЕЖИСЬОР     ПАВЕЛ Г. ВЕСНАКОВ
ПРОДУЦЕНТ     МОНИКА БАЛЧЕВА, ОРЛИН РУЕВСКИ

Парафиненият принц
драма
игрално кино
България     2012
История за баща и неговия малък син, поставени в „необичайна” ситуация в навечерието на Коледа. Останали сами без майка и съпруга, двамата ще се опитат да празнуват и да открият отново пътя един към друг. Опрян до „стената”, объркан и изпълнен с противоречия, мъжът за първи път ще разпознае себе си като баща и ролеви модел. Момчето за първи път ще открие истината и същността за своя Баща и Отец. Това е нощ на откровение и за двамата – как да излекуват душата и сърцето си и да намерят надежда за тяхното семейство.
~2015 17.06.2013
РЕЖИСЬОР     ПОЛИ ГЕНЧЕВА
ПО РАЗКАЗ НА     Деян Енев

Солено и сладко
философски
игрално кино
България     2011
Манол - пенсиониран генерал и любящ дядо - е стожер на железиня морал и непоклатимите убеждения, които цял живот е отстоявал както за себе си, така и в дома си. Днес обаче той научава, че момчето, което е отгледал, е хомосексуален. Житейските изобори на любимите му хора ще се изправят срещу ценностите на Манол в една битка, която всъщност е вече загубена. С този филм Павел Веснаков печели голямата награда на международния фестивал Клермон-Феран и се утвърждава като един от най-добрите млади български кинорежисьори.
~2015 ~2014
РЕЖИСЬОР     ПАВЕЛ Г. ВЕСНАКОВ
СЦЕНАРИСТИ     ВАНЯ РАЙНОВА, ПАВЕЛ Г. ВЕСНАКОВ

Чест
драма
игрално кино
България     2013
Когато негов преуспял приятел го моли да наглежда апартамента му за няколко дни, ергенът Гошо няма представа, че това ще преобърне живота му. А когато в историята се замеси инкасаторката и автентична статуя от примитивно племе - положението става неудържимо. Филм за големия скок на малкия човек.
~2014 20.05.2013
РЕЖИСЬОРИ     ПЕТЪР ВЪЛЧАНОВ & КРИСТИНА ГРОЗЕВА
ПРОДУЦЕНТи     Abraxas Film, Komar Film

Скок
драмедия
игрално кино
България     2011
Sunless e първият български si-fi филм от много години насам. Режисьорът Тео Чепилов ни поднася един печеливш микс от специални ефекти и пародиен привкус, а актьорите ще ни въведат в един постапокалиптичен свят, където абсурдите са също толкова реални, колкото и в нашия.
~2015 14.10.2013
РЕЖИСЬОР     ТЕО ЧЕПИЛОВ
ПРОДУЦЕНТ     БОРИСЛАВ ПЕНЧЕВ

Sunless
фантастика
FX ефекти
България     2012
Случайната среща между Беба и Веска, някъде из тучните балкански ливади, бързо се превръща в приятелство без задръжки. Житейските уроци, които Беба ще се опита да предаде, разкриват един реален свят, погледнат през розовите очила на българския съвременен псевдо фолклор.
~2015 29.04.2013
РЕЖИСЬОРИ     АНДРЕЙ ВОЛКАШИН И ПЕТЪР ВЪЛЧЕВ
ПРОДУЦЕНТ     КАМЕЛИЯ ПЕТРОВА

Шшшт... Попей ми!
драмедия
игрално кино
България     2012
ПРЕДИШНА12СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+